De tijd van het jaar is weer aangebroken. Koudere dagen… dat betekent dat de schaatskoorts weer opsteekt! Gelukkig hoef je niet te wachten op natuurijs, de schaatsbaan bij jou in de buurt is gewoon open. Samen met vrienden, een vaste groep of je eigen schaatsmaatje kunnen jullie de strijd weer aan gaan. Wie schaatst de meeste rondes en wie schaatst de snelste tijd?

Naast de gezelligheid van het samen schaatsen heb je vast ook wel eens discussie over wie het snelste schaatst of de meeste rondjes heeft gereden. Maar dat is vanaf nu verleden tijd. Je kunt namelijk met de Sprint app een ranglijst aanmaken met je vrienden. Ga de strijd aan! Door de koppeling van de MYLAPS chip met jullie account meet je zeer precies de rondetijden van jou en je vrienden. Deze rondetijden kun je terugzien binnen de ranglijst. Probeer die bovenste plek te bemachtigen. Geen mogelijkheid om vals te spelen… Wie wordt de winnaar van de dag? Je laat je toch niet zomaar van de eerste plek afstoten?

Naast het fanatiek samen strijden om de eer is het natuurlijk ook heel leuk om elkaar aan te moedigen. Nodig elkaar daarom uit via de app en volg naast je schaatshelden ook je vrienden met hun schaatsprestaties. Door elkaar te volgen, aan te moedigen en op basis van de prestaties tips te geven, maak je het (samen) schaatsen nog leuker. Zo helpen jij en je schaatsvrienden elkaar naar een hoger level. Want zeg nu zelf, hoe beter je schaatst, hoe leuker het wordt, toch?

Schaats lange afstanden met je vrienden
Jezelf uitdagen en samen strijden om de beste titel is leuk om te doen. We kennen allemaal de 30 day challenges wel, maar wist je dat er nu ook schaats-challenges zijn? Denk bijvoorbeeld aan de Elfsteden-challenge. 200 kilometer schaatsen! Dit kan op één dag, maar je kunt het ook in fases doen. Trainen voor een lange afstand bouw je dan ook echt anders op dan trainen voor een 500 meter sprint. Je moet je trainingsschema hier dan ook op aanpassen om het beste resultaat te bereiken. In de app zijn verschillende lange afstand-challenges beschikbaar.

De echte die hards dagen we uit om de PyeongChang challenge schaatsen aan te gaan. Je kunt schaatsen tot halverwege PyeongChang, of zelfs heen én terug schaatsen (ruim 17.000 kilometer). Een ontzettend lange afstand, daar zijn we ons van bewust. Je moet het op eigen kracht doen, maar samen met anderen wordt het net iets draaglijker én gezelliger. Daag je vrienden daarom uit en ga samen de strijd aan. Met deze tocht creëren jij en je schaatsvrienden je eigen Olympische Spelen!

Afstand én snelheid
Heb je de challenges van lange afstanden schaatsen behaald, of wil je liever werken aan je snelheid? We hebben natuurlijk ook voor de snelheidsduivels onder ons challenges. Haal 25 kilometer per uur met jouw schaatsprestaties. Wie is de eerste? Jij of een ander uit je schaatsranglijst? De getallen liegen niet, dus zet 'm op!