Tickets
Shop
Nieuws 07 sep 2015

We gaan weer schaatsen!

De ijzers mogen uit het vet en het aftellen kan beginnen. De ijsbanen van Nederland maken zich op voor het winterseizoen. Maar wanneer opent welke ijsbaan nu precies? Dat hebben wij even op een rijtje gezet.

Foto : Mady Kleeven

Enschede trapt af, al op 14 september is IJsbaan Twente open voor de eerste fanatiekelingen. Daarna volgt het Leisure World Ice Center in Dronten op 19 september. Op 26 september volgen onder meer De Westfries in Hoorn en IJsbaan Haarlem, waar in het eerste weekend tijdens publieksuren voor één euro geschaatst kan worden.

De 26e is daarnaast een bijzondere datum voor De Elfstedenhal in Leeuwarden. Deze gloednieuwe baan zal voor het eerst de deuren openen voor het publiek. Daaropvolgend mag ook het ijs van Triavium in Nijmegen op 28 september betreden worden. 

IJsbaan-Nederland lijkt een populaire eerste schaatsdag gevonden te hebben in 3 oktober. Maar liefst zes ijsbanen gaan op deze dag open. In Groningen mag men in Kardinge het ijs betreden. Maar ook De Uithof in Den Haag, De Scheg in Deventer, Silverdome in Zoetermeer,  De Vechtsebanen in Utrecht en Sportboulevard Dordrecht openen hun deuren. Twee dagen later op 5 oktober gaat ook het schaatsseizoen in Leiden van start. 

Het daaropvolgende weekend opent De Meent haar deuren. Na een uitgebreide verfbeurt is de baan in Alkmaar op 10 oktober klaar voor het nieuwe seizoen. Ook de banen in Amsterdam (Jaap Edenbaan), Breda en Tilburg (Ireen Wüst IJsbaan) zijn vanaf dat weekend klaar voor bezoek. Vrijdag 16 oktober volgen De Bonte Wever in Assen en IJssportcentrum Eindhoven.

Anders dan normaal opent Thialf haar deuren pas halverwege november. Dit heeft alles te maken met de grote verbouwing van het ijspaleis in Heerenveen. Op 28 november sluiten Schaatsbaan Rotterdam en Flevonice in Biddinghuizen het rijtje af.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan