De Duitser Alexej Baumgärtner zet per direct een punt achter zijn loopbaan als langebaanschaatser.

"Ik ben medicijnen gaan studeren aan de universiteit van Dresden en ben daar heel blij mee", verklaart hij tegenover Speedskatingnews.info zijn keuze om niet langer als professioneel schaatser door het leven te gaan.

Baumgärtner was het laatst actief bij Team Stressless van Bart Veldkamp. Na vorig seizoen vertrok de 27-jarige Duitser, die zegt veel geleerd te hebben bij de formatie.

"Bij de Duitse bond DESG zou ik niet onder dezelfde omstandigheden door kunnen gaan", aldus Baumgärtner. Vorig jaar lag hij tevens in de clinch met de bond, die vond dat hij zich volledig voor DESG beschikbaar moest stellen.

Voor Baumgärtner was na zijn afscheid van Team Stressless eigenlijk alleen een overstap naar een andere Nederlandse ploeg een optie. Dat kwam er niet van, waardoor hij nu besloten heeft de studie medicijnen op te pakken.