Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2015

Christijn Groeneveld krijgt functie bij Team4Gold

Christijn Groeneveld heeft sinds dinsdag een functie bij Team4Gold. Hij gaat als social media-expert aan de slag bij de ploeg van onder meer Ireen Wüst.

Foto : Neeke Smit

Groeneveld kwam in dienst van Team Van Werven bijna een jaar geleden hard ten val tijdens een training in Inzell, waarbij hij ernstig rugletsel opliep. Hij is daar nog altijd van aan het revalideren.

"Na het ongeluk heb ik veel contact gehad met onder meer Gerard Kemkers", verklaart Groeneveld tegenover schaatsen.nl zijn verbinding aan Team4Gold. Kemkers is op de achtergrond aanwezig bij de ploeg. "Vervolgens zijn we in gesprek gegaan, waarbij ze vroegen of ik iets op het gebied van social media wilde gaan doen. Daar was ik meteen heel enthousiast over."

Zijn werk als social media-expert ziet Groeneveld als een welkom tijdverdrijf. "Het is voor mij een mooie afleiding tijdens mijn herstel. Ik heb nu natuurlijk veel tijd over. Ik ga proberen de fans op de hoogte te houden van hoe Team4Gold er voor staat. Ik wil ze laten kennismaken met het team, zodat ze bijvoorbeeld niet alleen maar Ireen Wüst kennen."

Over zijn herstel na het ongeluk wil de 30-jarige Groeneveld niet al te veel kwijt. "Ik ben nog steeds volop aan het revalideren. Ik kan nog niet precies zeggen hoe ver ik daarin zal komen, al ben ik nooit zover als ik zou willen."

Team4Gold bestaat naast Wüst uit Antoinette de Jong, Melissa Wijfje, Lucas van Alphen, Patrick Beckert, Haralds Silovs, Koen Verweij en Jos de Vos. De ploeg is nog op zoek naar een sponsor voor komend seizoen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan