Voormalig wereldkampioen Annamarie Thomas is vanaf het nieuwe schaatsseizoen trainster bij KNSB gewest Noord-Brabant Limburg Zeeland. Thomas neemt vanuit Breda de nieuw gevormde C-selectie onder haar hoede.

In Breda combineert Thomas haar taken bij het gewest met haar functie als coach van het 'Deltatalent- programma' dat jonge sporttalenten in de regio stimuleert in hun ontwikkeling. De gewestelijke C-selectie bestaat uit elf rijders. Zij hebben het doel om doorstroming te realiseren naar de gewestelijke opleidingsploeg van A- en B-junioren, die zich voornamelijk richten op landelijke wedstrijden. Het ontwikkelingsteam

De gewestelijke selectie bestaat uit twee teams met in totaal 25 rijders. Het ontwikkelingsteam wordt mede door Barend Princen gecoacht.

Thomas kijkt uit naar haar debuut als trainster bij het gewest. "Met groot enthousiasme kijk ik uit naar het nieuwe seizoen. Ik vind het nog altijd enorm leuk om in de schaatswereld actief te zijn", meldt ze in een persbericht van Deltalent.

"Daarnaast is het een prikkelende uitdaging om dit gewest samen naar een hoger niveau te brengen en de individuele talenten de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen. Ik hoop mijn jarenlange ervaring uit het topschaatsen te kunnen delen met een nieuwe generatie jonge talenten uit de regio.”