Tickets
Shop
Nieuws 10 aug 2015

Van shorttracker tot honkbalprof

Eddy Alvarez (25) pakte tijdens de Olympische spelen in Sotsji een zilveren medaille op de 5000 meter relay. De NBC vroeg de Amerikaan vervolgens naar zijn ambities voor het komende seizoen en kreeg een wel heel bijzonder antwoord. De shorttracker wilde het namelijk gaan maken als professioneel honkballer, en dat lijkt te lukken..

Als kind droomde Eddy van een toekomst als olympisch shorttracker én professioneel honkballer. Toen hij eenmaal moest kiezen werden het toch de shorttrackijzers. "Heel veel mensen zeiden: 'Is Eddy gek geworden?'", zegt zijn vader Walter Alvarez tegen NBCMiami. "Hij had veel geld kunnen verdienen met honkbal, maar dan had hij nooit in de Amerikaans kleuren mogen rijden. We leven niet voor geld, we leven voor trots, het vaderland en de roem, zo zit hij gewoon in elkaar."

Eddy heeft zijn ambities waar kunnen maken en promoveerde, na een periode bij Chicago White Sox op 22 juli naar het 'Class-A Advanced' Winston Salem Dash waar hij vooral indruk maakt met zijn snelheid. "Ik hou ervan dat mensen me onderschatten en ik om het tegendeel te bewijzen", zegt Alvarez. "Dat is eigenlijk mijn hele leven al zo geweest."

De kersverse honkbaltopper heeft dan ook de nodige ambities voor de komende jaren. "Ik heb de Olympische Spelen nu gehaald en ik zal niet opgeven tot ik ook hier de top heb bereikt." Zijn shorttrackjaren komen hem daarin ten goede, meent Alvarez. "In mijn training als shorttracker heb ik leren omgaan met ups en downs", besluit hij.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan