Desly Hill is aan haar laatste seizoen als bondscoach van de Nederlandse selectie inline-skaten bezig, zo heeft ze met de KNSB afgesproken. Dit mede naar aanleiding van haar werkzaamheden voor Team Stressless.

De Australische Hill  is met een onderbreking van een jaar sinds 2004 bondscoach van de inline-selectie. Eerst bij de Skate Bond Nederland (SBN), na de fusie in 2010 bij de KNSB. Deze stelde zich ten doel op EK's en WK's mee te doen om de medailles. En dat is onder Desly Hill gelukt. Vooral op het EK in 2013 in Almere waren de Oranjeatleten fenomenaal.

Maar liefst 15 van de 28 onderdelen werden gewonnen en in totaal werden er 23 medailles veroverd door de equipe van bondscoach Desly Hill. Maar ook op de WK’s doen de Nederlanders de laatste jaren mee om de hoofdprijzen. De  wereldtitels van Michel Mulder (2012), Crispijn Ariëns (2013) en de relay vrouwen (2012) en mannen (2014) zijn daar prachtige voorbeelden van.

Afscheid

Hill had graag afscheid genomen bij een WK inline-skaten in Nederland. De KNSB had zich kandidaat gesteld voor de wereldkampioenschappen in 2016. Was die aanvraag door de wereldbond gehonoreerd, dan had Hill graag tot dat WK doorgegaan.
 
Arie Koops, directeur sport van de KNSB: “Desly heeft ontzettend veel positieve dingen gedaan voor het inline-skaten in Nederland. Het zal niet makkelijk zijn een passende vervanger voor Hill te vinden. Daar gaan we nu mee aan de slag en in dat proces zullen we zeker ook de sporters betrekken.”

In overleg met Hill wordt gekeken wanneer ze, nu ze bij Team Stressless aan de gang gaat als hoofdcoach, het stokje van het inline-skaten zal overdragen.

Door Huub Snoep - Laatste update op 06 jul 2017 om 14:08