Op de slotdag van de Europa Cup in Mechelen heeft Nieuw-Zeelander Peter Michael de punten/afvalkoers over tien kilometer gewonnen. Bart Swings reed voor zijn thuispubliek naar plaats twee. Zaterdag waren de rollen omgedraaid, op de puntenkoers over vijf kilometer ging de winst naar Swings en moest Michael genoegen nemen met de tweede plaats.

Team Powerslide lijkt het bijzonder goed te doen. Ook Maarten Swings wist op de punten/afvalkoers mee te komen met zijn jongere broer en Michael en eindigde daarmee op plaats drie. Op de puntenkoers over vijf kilometer was het brons voor de Deense Stefan Due Schmidt.

Eerder in het toernooi werden de sprintafstanden verreden. Swings wist ook daar een medaille te pakken; brons op de 500 meter. De 500 meter werd gewonnen door Camilo Acosta, de tweede plaats was voor Etienne Ramali. Op de 300 meter was het goud voor de Duitse Simon Albrecht, gevolgd door Emanuel Silva en winnaar van de 500 meter, Acosta. De Belg en Nieuw-Zeelander waren aan elkaar gewaagd, maar het eindklassement ging naar Swings, Michael volgde op plaats twee en plaats drie was voor Mauricio Garcia. Ruurd Dijkstra eindigde op plaats achtentwintig.      

Dames

Bij de dames was Maria Jose Moya uit Chili de snelste op de 300 meter, gevolgd door Mareike Thum en Guo Dan. Op de 500 meter moest de winnares van de kortste afstand genoegen nemen met plaats twee, de winst was hier voor de Duitse Alisa Gutermuth. Het brons was voor Thum.

De puntenkoers over vijf kilometer werd gewonnen door de nummer drie van de 300 meter. Dan Guo kon Mareike Thum en Valeria Riffo achter zich laten, zij eindigden op de tweede en derde plaats. Op de punten/afvalkoers over zeven kilometer pakten Mareike Thum en Valeria Riffo wederom het zilver en brons. De wedstrijd werd gewonnen door Elena Rigas uit Denemarken. Het eindklassement werd gewonnen door Thum, gevolgd door Rigas en Moya. Bianca Roosenboom eindigde op plaats elf.

Junioren-A

Tim Siegel uit Duitsland was bij de heren junioren-A de snelste op beide sprintafstanden. Op de 300 meter waren plaats twee en drie voor Chi Zhang en Gerrie van Lingen. Op de 500 meter draaiden Zhang en Van Lingen de rollen om. De puntenkoers werd gewonnen door Nieuw-Zeelander Ollie Jones, gevolgd door Zhang en Philip Due Schmidt. Het podium op de afvalkoers zag er min of meer hetzelfde uit alleen wisselden Zhang en Jones van plaats. Zhang won het eindklassement, gevolgd door Jones en Siegel.

Bij de dames junioren-A lag er voornamelijk succes voor de rijdsters die reden voor eigen publiek. Het podium op de sprintafstanden kleurde overwegend zwart- geel- rood. Winst op de 300 meter was er voor Stien Vanhoutte, gevolgd door Nymphe Keuleers en Josephine van den Saffele. Op de 500 meter werd hetzelfde kunstje door de dames herhaald. Het goud was wederom voor Vanhoutte, met Keuleers en Van den Saffele op plaats twee en drie.

Op de punten- en afvalkoers was er wederom succes voor de Belgen. Vanhoutte won de puntenkoers, gevolgd door Sandra Palancar Boluda en Malwina Fituch. Op de punten/afvalkoers was Ellen van de Catseye de snelste, gevolgd door Alessandra Franco en Vanhoutte. In het eindklassement dan ook geen onverwachte namen; Vanhoutte won het klassement, gevolgd door Franco en Keuleers.