Tickets
Shop
Nieuws 30 apr 2015

De Wit allroundcoach in Japan

Johan de Wit vertrekt voor drie seizoenen naar Japan. De Alkmaarder is door de Japanse bond aangesteld om het allrounden in het land een impuls te geven.

Foto : Soenar Chamid

Afgelopen jaren was De Wit trainer bij Project2018 en Team New Balance, maar die ploeg gaat komend seizoen door onder de vlag van iSkate en daar was geen plek voor de Noord-Hollander. De Wit liet vervolgens in de media weten graag hogerop te willen en werd volgens het AD prompt door de Japanse en de Duitse bond benaderd.

"Ik wilde een stap hogerop en in mijn ogen past Japan in die ambitie", zegt De Wit in het AD. "Japan was heel lang puur een sprintland, maar dat is de laatste jaren echt wel minder geworden. Er wordt goed opgeleid. Bij de WK junioren rijden de Japanners top-5, top-6. Maar er gaat bij de overstap naar de senioren nog te vaak wat fout."

De Wit heeft ervaring met Japanse sporters, want afgelopen seizoen maakten Saori Toi, Nana Takagi en Shane Williamson deel uit van zijn New Balance-formatie. De trainer mag een eigen assistent meenemen naar Japan en zal werken vanuit Obihiro.

Bekijk alle transfers in ons speciale overzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan