Robin Snoek is voor volgend zeker van een plaats bij een ploeg in de Topdivisie. De jonge rijder bereikte donderdag overeenstemming met de formatie van CRV Interfarms. Peter van de Pol vertrekt daar definitief.

De ploeg van CRV Interfarms ondergaat al met al ingrijpende wijzigingen, ook enigszins tot verrassing van de ploegleiding, die graag een nieuw team had willen bouwen rond Robert Post. ’’Daar waren we al mee bezig."

"In dat kader moet ook de komst van Sjoerd den Hertog en Jan Korenberg worden gezien’’, vertelt ploegbegeleider Ruud Brouwer. ’’Maar Robert Post bleek voor ons niet te houden en dan loopt het allemaal wat anders.’’

Trainer Ynco de Vries en Brouwer keken eens kritisch naar de ploeg en stelden zichzelf de vraag welke koers er gekozen moest worden: zo doorgaan, of verjongen? ’’We hebben niet het budget om in de top mee te doen, dus misschien is dit ook wel onze positie, concludeerden we’’, aldus Brouwer.

Jonge rijders

Nadat eerder deze week Sander Kingma aangaf te stoppen, was het voor De Vries en Brouwer duidelijk. ’’We zetten in op een ploeg met jonge rijders. Ynco de Vries heeft in het verleden al bewezen uitstekend rijders te kunnen opleiden, dan gaan we daarmee door.’’

De komst van Robin Snoek past uitstekend in dat plaatje. De pas 21-jarige rijder uit Abcoude is een talent. Dit seizoen debuteerde hij in de Topdivisie bij de ploeg van Snelle Jelle, maar die formatie houdt op te bestaan. De Vries en Brouwer zien de potentie van Snoek.

’’Op kunstijs kunnen we technisch gezien nog wat verbeteren, maar op natuurijs heeft hij laten zien mee te kunnen. Het is echt een sterke jongen. Bovendien heel enthousiast en leergierig. En zijn vader is agrariër, Snoek is een boerenzoon. Hij past in alle opzichten prima bij ons.’’

Van de Pol

CRV Interfarms neemt ook afscheid van Peter van de Pol. De 32-jarige schaatser uit Overberg had eerder op de Weissensee al aangegeven zelf ook te twijfelen over zijn toekomst bij de ploeg. Van de Pol liet weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in een andere omgeving.

’’Ons gevoel sloot aan bij dat van Peter’’, stelt Brouwer. ’’We hebben samen nog een aantal zaken afgewogen, maar uiteindelijk is de keuze gemaakt dat Peter van de Pol niet doorgaat bij CRV Interfarms.’’

Door Eric Korver - Laatste update op 06 jul 2017 om 12:33