Tickets
Shop
Nieuws 01 feb 2015

Ntab en Oenema Nederlands kampioen Pure Sprint

Daidai Ntab heeft in Tilburg de nationale titel pure sprint binnengesleept. Over de wedstrijd van 100, 300 en 500 meter was hij de beste in het klassement. Bij de dames ging de titel naar Thijsje Oenema.

Foto : Sander Chamid

Ntab was veruit de beste in Tilburg. Hij won met ruime voorsprong alle drie de afstanden. Het zilver bij de heren ging naar Oscar van Leen en het brons naar Rudy Meereboer.

Oenema won bij de dames alle afstanden, al moest ze de zege op de openingsafstand, de 100 meter, delen met Floor van den Brandt. Van den Brandt reed op de 300 en 500 meter naar de tweede plaats en eindigde daardoor ook als tweede in het klassement. Annette Gerritsen werd derde.

Bij de heren junioren-A was Jelte Boersma de beste. Hij won de 100 en 500 meter en reed de tweede tijd op de 300 meter. Tweede werd Kevin Schelling en derde Thomas Geerdinck.

Bij de dames junioren-A was er geen twijfel over de winnares, want Dione Voskamp won alle afstanden, al moest ze de afstandszege op de 500 meter delen met Naomi Weeland, die uiteindelijk zilver in het klassement pakte. Carmen Dam kreeg het brons.

NK Pure Sprint

Naast het NK Pure Sprint gold de wedstrijd in Tilburg ook als NK Supersprint voor junioren-B en C. Zij reden twee keer een 100 en twee keer een 300 meter.

Bij de jongens junnioren-B won Thijs Govers het goud. Joost van Dobbenburgh tekende voor het zilver en Noah Boogaard voor het brons. Bij de meisjes junioren-B won Helga Drost alle afstanden. Lina Miedema won achter haar het zilver en Jutta Leerdam werd derde.

Het kampioenschap bij de jongens junioren-C was een prooi voor Stef Brandsen. Tom den Heijer, in de zomer zeer succesvol als inliner, werd tweede. De derde plek ging naar Jens Hoekstra.

Bij de meisjes tekende Femke Beuling met ruime voorsprong voor alle afstandszeges en daarmee voor de eindoverwinning. Femke Kok reed naar de tweede plaats en Michelle de Jong werd derde.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan