Tickets
Shop
Nieuws 22 dec 2015

Jorritsma verlengt contract tot 2018

Team LottoNL-Jumbo heeft overeenstemming bereikt met Gerben Jorritsma over een nieuwe overeenkomst. De schaatsploeg van coach Jac Orie heeft het contract van Jorritsma opengebroken en verlengd tot medio 2018.

Foto : Neeke Smit

De 22-jarige Drent baarde dit voorseizoen opzien door de World Cup-wedstrijd in Calgary over 1000 meter te winnen. In die wedstrijd bleef hij onder andere teamgenoot Kjeld Nuis en de Rus Pavel Kulizhnikov voor. Eerder won Jorritsma ook al de 1500 meter bij de KNSB Cup. Daarop besloot Team LottoNL-Jumbo hem te belonen met een verbeterd contract.

"Gerben heeft het afgelopen jaar een fikse progressie getoond en daarom ben ik blij dat we kunnen samenwerken richting de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018’’, aldus coach Orie. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren nog verder kan verbeteren, zodat hij nog vaker kan meedoen voor de medailles. En daarnaast ben ik ook zeer tevreden met de wijze waarop Gerben met zijn sport bezig is. Hij doet én laat er alles voor.’’

Jorritsma is na Kjeld Nuis de tweede sprinter van Team LottoNL-Jumbo die een contract tot 2018 tekent. De schaatser kwam ruim 2 jaar geleden vanuit het Gewest Fryslan naar de formatie van Orie. "Ik voel me thuis bij deze ploeg. We hebben een hele sterke trainingsgroep met sterke sprinters, maar ook allrounders van wereldklasse. Ik ben dan ook blij dat ik bij deze ploeg kan toewerken naar de Olympische Spelen van 2018.’’


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan