Tickets
Shop
Nieuws 04 nov 2015

Vier nieuwelingen bij Speed Skating Academy

Dit seizoen begint de Kia Speed Skating Academy in Inzell met zeven rijders aan het eerste gedeelte van deze winter. Nieuwe namen zijn Nieuw-Zeelander Peter Michael, Marten Liiv en Kaspar Kaljuvee uit Estland, de Fin Tuomas Rahnasto en assistent-coach Daniel Ruiz.

Van de nieuwelingen is Peter Michael wellicht de bekendste. Hij reed in het verleden al vaker schaatswedstrijden en reed ook marathons in Nederland. Daarbij is de 26-jarige veelvuldig actief als inline-skater, maar heeft zijn aandacht nu naar het ijs verlegd. Dat lijkt zich al meteen uit te betalen, want hij tekende al deze zomer voor een nationaal record op de 3000 meter (3.45,52).

Ook Liiv wist al nationale records neer te zetten voordat het seizoen goed en wel begonnen is. Hij reed 35,99 op de 500 meter en 1.10,91 op de 1000 meter. Zijn landgenoot Kaljuvee, met 17 jaar de jongste rijder van de ploeg, was ook al goed voor een nationaal record. Hij zette 7.09,81 op de klok op de 5000 meter en verbeterde zich ook al op de 500 meter.

Persoonlijke records

De rijders van de Kia Academy hebben sowieso al veel persoonlijke records gereden, vroeg in de winter. Zo verbeterde ook Rahnasto (19 jaar), die tot allrounder wil uitgroeien, zichzelf al op de 500, 1000 en 3000 meter.

Naast de vier nieuwe rijders zijn er ook drie rijders van vorig jaar uitgenodigd om terug te keren naar Inzell. De 26-jarige Schot Scott Anderson is degene met de meeste ervaring bij de academie. Hij schaatst al enkele jaren in Inzell en heeft na de zomer al een persoonlijk record op de 1000 meter kunnen noteren.

Ook Wenger (22) accepteerde de uitnodiging van de Kia Speed Skating Academy. Hij is in de zomer actief als inline-skater, maar gaat zich de komende twee seizoenen helemaal toeleggen op het langebaanschaatsen. Hij mikt daarbij op de World Cups en op het EK Allround.

De derde rijder die weer onder Den Elsen verder gaat is de 19-jarige Laura de Candido. Zij is na de zomer vanwege een hardnekkige huidblessure aan de enkels nog niet in actie gekomen bij officiële wedstrijden, maar hoopt op goede resultaten bij de Junioren World Cups en de WK Junioren.

ISU Development Project

De Kia Speed Skating Academy is sinds 2010 door de internationale schaatsunie erkend als ISU Development Project. “Met transparante en meetbare resultaten worden onze schaatsers tijdens het seizoen gemonitord, zodat de ISU het resultaat van haar investering nauwkeurig kan volgen. Elke schaatser heeft daarom individuele doelen en worden daarop beoordeeld, juist met oog op de komende seizoenen”, schrijft de Academy in een persbericht.

Begin december zullen er meer atleten zich bij de KIA Speed Skating Academy aansluiten. Daarover wordt later meer bekendgemaakt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan