Tickets
Shop
Nieuws 20 nov 2015

Schouten treft Sablikova in slotrit 5000 meter

Bij de loting voor de eerste dag van de World Cup in Salt Lake City is Irene Schouten op de 5000 meter gekoppeld aan Martina Sablikova.

Foto : Francois Wieringa

De rijdster van Team Clafis komt in de laatste rit in actie tegen de Tsjechische houdster van het wereldrecord. Vorige week eindigde Schouten in Calgary op de 3000 meter als tweede achter Sablikova.

Yvonne Nauta is de andere Nederlandse rijdster die in actie komt bij de 5 kilometer op het snelle Amerikaanse ijs. Ze verschijnt in rit twee op de baan en neemt het op tegen de Japanse Miho Takagi.

De 5000 meter wordt vrijdag gevolgd door de 500 meter voor dames, waarbij wordt afgetrapt met een Nederlands onderonsje: Janine Smit rijdt tegen Margot Boer. Verder is Floor van den Brandt gekoppeld aan Arisa Go uit Japan. In rit negen nemen de Amerikaansen Heather Bergsma en Brittany Bowe het tegen elkaar op, gevolgd door een race tussen Hong Zhang en Sang-Hwa Lee.

Heren

Na de dames zijn de heren aan de beurt, die eveneens een 500 meter rijden. Daarin rijdt Jan Smeekens al in de eerste rit tegen de Zuid-Koreaan Tae-Yun Kim. Een rit later kruist Hein Otterspeer de degens met Espen Aarnes Hvammen. Daarnaast treft Kai Verbij Joji Kato en rijdt Ronald Mulder tegen Mika Poutala. Pavel Kulizhnikov, die vorige week in Calgary het wereldrecord aanscherpte tot 34,00, neemt het in de slotrit op tegen William Dutton uit Canada.

Het programma in de A-divisie eindigt op de eerste dag in Salt Lake City met de 1500 meter voor heren. Daarop is Gerben Jorritsma de eerste Nederlander die in actie komt. De winnaar van de 1000 meter in Calgary rijdt tegen Bailin Lu uit China. In de achtste rit verschijnt Thomas Krol aan de start tegen Konrad Niedzwiedzki en een rit later treft Kjeld Nuis de Amerikaan Joey Mantia.

De wedstrijden in de A-divisie beginnen om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Lees alles over de World Cup in Salt Lake City op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan