Carlijn Achtereekte wordt woensdag vervroegd geopereerd aan haar keel.

De rijdster van Team Clafis kampte in de aanloop naar het seizoen met een dubbele keelontsteking, maar toen werd besloten om de noodzakelijke operatie uit te stellen tot het einde van deze jaargang.

Achtereekte liep bij de KNSB Cup in Enschede echter de tickets voor de World Cups mis. “Daarom heeft het geen zin om het langer uit te stellen”, zegt de 25-jarige rijdster tegenover De Stentor. “Ik kan nu blijven afwachten, maar omdat ik me niet plaatste heb ik nu wel tijd voor die operatie”, vervolgt ze.

Na de ingreep mag Achtereekte twee weken absoluut niet sporten. “Maar ik heb daarna nog bijna zes weken om helemaal fit te worden voor het NK Afstanden”, aldus de stayer die niet bang is dat haar hele seizoen in het water valt door haar keelproblemen. 

“Het is zeker niet ideaal, maar ik heb de hele zomer keihard getraind. Was nog nooit zo sterk als bij de start van dit seizoen. Dat is heus niet allemaal in één keer weg. Bij het NK kan ik mijn seizoen alsnog tot een succes maken.”