Tickets
Shop
Nieuws 13 okt 2015

Kunstrijdster Wories gaat in Canada trainen

Kunstrijdster Niki Wories gaat zich in Canada voorbereiden op de grote kampioenschappen. De 19-jarige Nederlands kampioene uit Almere vliegt donderdag de Grote Oceaan over en gaat trainen bij Julie en Bruno Marcotte in Saint-Julie, vlakbij Montreal.

Foto : Mady Kleeven

 Wories kwam het afgelopen seizoen voor Nederland uit op de Europese en wereldkampioenschappen kunstrijden en het WK junioren. Het was vijf jaar geleden dat Nederland voor het laatst een deelneemster had op een senioren wereldkampioenschap.

"Het zal wel even wennen zijn, zo ver van huis, maar het was geen moeilijke beslissing. Wil ik mijn doelen bereiken, dan is deze stap een must", benadrukt Wories, die in Canada bij een gastgezin verblijft.

"In Nederland zijn de faciliteiten niet optimaal. Ook is mijn trainster niet altijd beschikbaar om mee te gaan naar de wedstrijden. In Canada heb ik voldoende ijs tot mijn beschikking. Ik heb ook meer ijs nodig om mijn korte en lange kür optimaal in elkaar te zetten en daarnaast zijn er super off-ice trainingen."

Drietal trainingsstages

Wories stak dit jaar al drie keer eerder de Oceaan over voor een drietal trainingsstages. Van half mei tot half juni trainde Wories vier weken in Montreal bij Manon Perron, Julie Marcotte en Dave Ferland, waar de basis werd gelegd voor haar nieuwe lange kür. In juli werd met Julie Marcotte haar nieuwe korte kür gemaakt. In de tweede helft van augustus nam Wories in Port Carling deel aan een twee weeks Skating Camp van Brian Orser.

"Trainen met en tussen (wereld)kampioenen was afgelopen zomer in Canada zo’n ervaring en daar maakte ik zulke sprongen voorwaarts, dat de stap die ik nu neem een logisch vervolg is. Ik wil me de komende winter opnieuw plaatsen voor de Europese en wereldkampioenschappen en dan de finale halen."

Wories zal de komende vijf weken in Saint-Julie trainen om vervolgens naar Europa te vliegen voor de NRW Trophy in Dortmund en de Golden Spin in Zagreb. Ze moet namelijk nog voldoen aan de selectienormen van de KNSB zich voor het EK te plaatsen. Daarna vliegt de Almeerse terug naar Canada.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan