Tickets
Shop
Nieuws 24 sep 2014

Sablikova klaar voor schaatsseizoen

Martina Sablikova deed dinsdag voor de derde keer mee aan het wereldkampioenschap wielrennen en presteerde met een twaalfde plaats op de individuele tijdrit goed.

Door de fietstrainingen is de Tsjechische tegelijk helemaal klaar voor een nieuw schaatsseizoen. "Ik voel me goed en fit. Mijn rug is helemaal in orde", vertelt Sablikova in het Spaanse Ponferrada aan NU.nl.

De olympisch kampioene op de 5000 meter werd het afgelopen schaatsseizoen geplaagd door blessureleed en moest onder meer het WK allround missen. Sablikova hoopt door haar trainingen op de fiets meteen klaar te zijn voor de eerste World Cups.

"Het is even afwachten hoe het met schaatsen gaat, maar op de fiets voel ik me prima. Tijdrijden is ontzettend goed voor de conditie en het is geen probleem om het met schaatsen te combineren. Na de WK hier neem ik een weekje rust en dan begint de voorbereiding op het schaatsen."

"In november ga ik naar Inzell om me klaar te maken voor de eerste World Cup in Japan op 14 november. Normaal gesproken start ik bij alle World Cups en allroundtoernooien, al is het tijdens het seizoen altijd maar afwachten."

Rio

Het is de derde keer dat de 27-jarige Sablikova meedoet aan de WK wielrennen, zaterdag start ze waarschijnlijk ook in de wegwedstrijd. Ze heeft volgend jaar als grote doel zich te plaatsen voor de tijdrit van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"Daarvoor moet ik bij de eerste twaalf eindigen op het WK in Richmond volgend jaar. Daarom ben ik zo blij met deze twaalfde plaats. Het zal moeilijk worden tegen de echte specialisten, maar ik ga ervoor."

Haar eventuele deelname aan de Spelen zal wel gevolgen hebben voor het schaatsseizoen 2015-2016. "Dan zal ik alleen een paar belangrijke races uitkiezen. Op deze WK wielrennen heb ik me ook vier maanden voorbereid. Dat zal zeker ook nodig zijn voor de Spelen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan