Tickets
Shop
Nieuws 12 mei 2014

Kleibeuker over contract bij 'Anema': 'Mooier kan niet'

Carien Kleibeuker gaat haar langebaanwedstrijden rijden voor Team Clafis. De winnares van olympisch brons op de 5000 meter wordt daarmee lid van de ploeg van Jillert Anema, de coach die haar voor die gelegenheid ook al bijstond in Sotsji.

Kleibeuker, waarvan eerder al bekend werd dat ze bij de marathonwedstrijden voortaan uitkomt voor Ziuz, is erg enthousiast over de kans die ze krijgt. "Dat ik in zo'n ploeg mag gaan schaatsen met natuurlijk niet de minste rijders. Mooier kan niet", zegt de geboren Rotterdamse tegenover schaatsen.nl.

Ook met de hernieuwde samenwerking met Anema gaat een wens van Kleibeuker in vervulling. "Na de Spelen heb ik meteen aangegeven dat ik niets liever wilde dan onder hem te trainen. Toen die optie kwam was ik er dan ook heel blij mee. Iedereen zou daar ook meteen voor tekenen."

Luxe

Afgelopen seizoen kreeg de 36-jarige Kleibeuker al het gevoel dat ze nog steeds beter werd en in de nieuwe jaargang hoopt ze die stijgende lijn dan ook door te zetten. "Om concrete doelen te stellen is altijd lastig, maar ik was bij de Spelen derde, dus reken maar uit wat dan de volgende stap is."

Het feit dat Kleibeuker inmiddels gestopt is met werken en zich zodoende nog meer kan focussen op het schaatsen, zorgt voor enthousiasme bij de rijdster. "Dat ik die luxe nog mee mag maken, vind ik wel heel bijzonder. Daarom is de drive om me nog meer waar te maken ook groot. Ik heb er hartstikke veel zin in."

Bekijk al het transfernieuws in het langebaanschaatsen in ons speciale overzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan