Robert Lehmann heeft afgelopen weekend de schaatssport vaarwel gezegd tijdens de jaarlijkse ijshockeywedstrijd tussen de Duitse damesploeg en een allstarteam van langebaanschaatsers.


Ook Bob de Jong gaf acte de présence bij de wedstrijd die door de Duitse vrouwen overtuigend met 8-1 gewonnen werd. Tobias Schneider, Ingo Bos, Jörg Dallmann, Rene Schöfisch maakten eveneens deel uit van het allstarteam.

Lehmann veroverde in 2003 zilver bij de WK junioren. Daarna was de Duitser onder meer drie keer van de partij bij de Spelen. In 2006 in Turijn behaalde hij zijn beste resultaat met een zevende plaats op de ploegenachtervolging. Drie jaar later was hij de nummer zes bij het EK Allround, terwijl hij bij de Spelen van Sotsji 27e werd op de 1500 meter.

Tegelijkertijd met de dertigjarige Lehmann zette Susann Götz - tijdens de afgelopen Olympische Spelen aanvoerster van de 'Frauschaft'  - een punt achter haar ijshockeyloopbaan.