Tickets
Shop
Nieuws 21 feb 2014

Leenstra verwacht startplek team pursuit

Marrit Leenstra gaat er vanuit dat ze minimaal één keer in actie zal komen op de ploegenachtervolging tijdens de Spelen. Dat zei de Friese schaatsster na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

Leenstra werd door bondscoach Arie Koops tijdens de eerste rit reserve gezet, ondanks het feit dat Jorien ter Mors later op de avond nog in actie komt bij het shorttrack.

"Maar ik heb tot nu toe altijd gereden", blikte Leenstra, die al lange tijd bij de achtervolgingsploeg zit, vooruit op de wedstrijden van zaterdag. "Als ik eerlijk ben ga ik er dus vanuit dat ik ook hier nog wel ga rijden."

"Ik kan ook heel goed schaatsen, dus waarom niet?", vroeg de Friesin zich eerlijk af. "Ik heb bij de World Cup in Berlijn laten zien dat ik het kan, daar reden we ook een 2.58."

Medaille

Leenstra, vierde op de 1500 meter achter Ter Mors, Ireen Wüst en Lotte van Beek, maakt alleen aanspraak op een eventuele medaille als ze ook daadwerkelijk minimaal één keer in actie komt.

"Maar goed, uiteindelijk gaat Arie Koops (bondscoach -red.) daarover." Leenstra kreeg even later in de tunnel bijval van Corendon-ploeggenootje Van Beek. "Ik hoop zeker nog een keer met Marrit te kunnen rijden. Die keuze is aan de coach."

Japan

Nederland treft in de halve finale Japan, een tegenstander waar ze eigenlijk geen problemen mee moeten hebben, ongeacht de opstelling. "Die kunnen we hebben. Maar goed, kijkend naar de tijden vandaag moeten we iedereen kunnen hebben", doelde ze op het grote verschil tussen Nederland en de rest vrijdag.

Over hoe zuur het zou zijn als ze helemaal niet in actie mag komen, en dus net als op de 1500 meter naast een medaille zou grijpen, wilde Leenstra niet speculeren. "Daar ga ik dus niet van uit."

Lees alles over de Olympische Spelen in Sotsji op onze speciale OS-pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan