De Nederlandse junioren keren met vijf gouden medailles terug van de World Cup in Minsk. Melissa Wijfje en Patrick Roest waren in Wit-Rusland de beste op de 1500 en de 3000 meter, waarbij Roest ook de mass start won, terwijl Tessa Boogaard de zege greep op de 1000 meter. Ook de beide teamsprints werden door Nederland gewonnen.

Wijfje won op de schaatsmijl in een tijd van 1.58,83. Esmee Visser, Boogaard, Loes Adegeest en Aveline Hylkema moesten genoegen nemen met de respectievelijke vijfde, zesde, zevende en negende plaats. De 3000 meter ging in 4.12,74 naar Wijfje. De andere Nederlandse rijdsters kwamen daar niet in actie.

Boogaard pakte het goud op de 1000 meter in 1.20,20. Hylkema belandde net naast het podium, terwijl Adegeest genoegen moest nemen met plaats negen. De 500 meter was bij de vrouwen de enige afstand zonder Nederlands eremetaal. Wijfje kwam daar met de vijfde plaats het dichtst bij in de buurt. Hylkema werd achtste, Boogaard vond haar naam terug op plek elf.

Op de teamsprint reden Tessa Boogaard, Aveline Hylkema en Melissa Wijfje naar de winst. Op de mass start ging de zege naar de Duitse Leia Behlau voor Esmee Visser en Loes Adegeest.

Heren

De zeges van Roest kwamen tot stand in tijden van 1.49,45 en 3.47,44. Op de 1500 meter zette Wesly Dijs de tweede tijd op het bord. Marcel Bosker eindigde als vierde. Joep Baks klokte de dertiende tijd. Op de 3000 meter was het zilver voor Bosker.

Op de 1000 meter was Dijs de beste Nederlander op de tweede plek. Roest ging met het brons aan de haal. Bosker, Baks en Mark Nomden eindigden als vijfde, veertiende en 23e. Roest was op de 500 meter de beste Nederlander, maar een medaille leverde dat niet op. Hij werd vierde. Dijs eindigde als zesde. Baks en Nomden moesten het doen met de plaatsen twaalf en veertien. Bosker was de nummer 23.

Ook bij de heren was de teamsprint een prooi voor de Oranje-equipe. Baks, Dijs en Nomden waren de snelsten. De mass start ging naar Roest. Bosker werd tweede en Dijs maakte op de derde plek het podium compleet.