Tickets
Shop
Nieuws 14 nov 2014

Nederlandse inline-skaters pakken aflossingsgoud bij WK

Michel Mulder, Mark Horsten en Luc ter Haar zijn vrijdag wereldkampioen inline-skaten geworden op de aflossing.

Foto : Neeke Smit

Het Nederlandse trio was in het Argentijnse Rosario met een teenlengte te snel voor het thuisland. De Portugese ploeg legde beslag op het brons.

Het goud voor de Nederlandse mannen betekent de eerste WK-zege op dit onderdeel in de geschiedenis van het toernooi. Donderdag pakte Mulder individueel al brons op de 500 meter en zorgde daarmee voor de op dat moment eerste Nederlandse medaille van het toernooi.

Ook de Oranje-vrouwen stonden in de WK-finale, maar ze slaagden er niet in om op het podium te eindigen. Manon Kamminga, Bianca Roosenboom en Lisanne Buurman vonden hun namen terug op de ondankbare vierde plaats. Colombia ging met de zege aan de haal, voor Italië en Zuid-Korea.

Junioren

Bij de junioren dames trokken de Belgische vrouwen aan het langste eind. Onze zuiderburen kwamen als tweede over de finish, maar vanwege diskwalificatie van Taiwan kregen ze alsnog het goud omgehangen. Frankrijk eindigde op plek twee, voor Zuid-Korea. Colombia greep het goud bij de heren. De Venezolanen kwamen als tweede over de streep, gevolgd door Italië.

De junioren kwamen ook in actie op de 500 meter. Bij de dames ging Yesenia Escobar uit Colombia met de zege aan de haal. Op het podium werd ze vergezeld door de Duitse Jenny Peissker (zilver) en Stien Vanhoutte uit België (brons). De Colombiaan Edwin Estrada won bij de heren, voor Josh Whyte (Nieuw-Zeeland) en Brayan Garzon (Colombia).

Ongeldige gegevens (NotSupported)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan