Tickets
Shop
Nieuws 15 nov 2014

Horsten: 'Valt een last van mijn schouders'

De wereldtitel op de aflossing zorgde zaterdag bij Mark Horsten niet alleen voor vreugde, maar ook voor opluchting. “Er valt een last van mijn schouders.”

De 28-jarige Fries stond in Argentinië voor de zevende keer in negen jaar tijd aan de start van de WK inline-skaten, maar nooit eerder slaagde hij erin om een titel te pakken. Samen met Michel Mulder en Luc ter Haar lukte dat deze keer wel.

“Het liep super goed. We waren vooraf het meest onder de indruk van de Fransen. Die wilden er een harde wedstrijd van maken, ons slopen, maar dat lukte ze niet. Toen Luc mij de laatste aflossing gaf schoot ik als een pijl naar voren, wist de leidende positie te behouden en Michel goed te lanceren. Dat hij het nu zo afmaakt is fantastisch”, zegt Horsten tegenover proskating.nl.

Financieel

Gemakkelijk was de weg naar WK-succes alles behalve voor Horsten. Omdat de inlineheren in 2013 de A-status van NOC*NSF verloren, moet hij de sport tegenwoordig noodgedwongen combineren met een baan.

“Ik heb de laatste twee jaren ongelofelijk hard gewerkt om te komen waar ik nu sta. We trainen zo hard en zo vaak dat ik me vaak knap beroerd voel. Dat is best lastig soms”, zegt Horsten die aangeeft ook in financieel opzicht veel gegeven te hebben voor het succes, waardoor hij wellicht gedwongen wordt het qua sport anders aan te gaan pakken.

“Ik ben wel aardig door mijn reserves heen. Zo kan het gewoon niet langer. Deze wereldtitel heeft naast veel energie ook veel geld gekost en dat raakt op”, zegt Horsten die er echter geen seconde spijt van heeft dat hij zoveel gegeven heeft voor de sport. “Het is het allemaal waard geweest en ik ben super blij dat ik het gedaan heb, want het heeft mij een wereldtitel opgeleverd.”

Bekijk al het nieuws en overige informatie over de WK inline-skaten op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan