Tickets
Shop
Nieuws 11 nov 2014

Frankrijk wint aflossingsgoud

Op de WK inline-skaten heeft Frankrijk het goud gegrepen op de aflossing. Alexis Contin, Nicolas Pelloquin en Ewen Fernandez waren in Rosario de snelsten.

Foto : Neeke Smit

Achter de Franse equipe reed de Argentijnse ploeg naar het zilver. De mannen uit Zuid-Korea wonnen het brons. Bij de dames senioren had Taiwan de beste aflossingsploeg. De rijdsters van dat land wonnen voor Argentiniƫ en Duitsland.

Bij de junioren heren mochten de Venezolaanse rijders op de hoogste trede van het podium komen. Zij verwezen Italiƫ naar de tweede plaats en de Franse junioren moesten genoegen nemen met brons. Zuid-Korea won bij de dames junioren voor Colombia en Taiwan.

De Nederlandse relayploegen kwam niet door de voorrondes heen. De heren troffen in hun heat de drie latere medaillewinnaars en ook de dames senioren en junioren heren hadden met sterke tegenstand in hun voorronde te kampen.

De aflossing was het laatste onderdeel van het pistetoernooi in Rosario. Dinsdag is een rustdag en op woensdag worden de WK inline hervat met de wedstrijden op de weg.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan