Tickets
Shop
Nieuws 03 nov 2014

Duitse bond verbiedt Baumgärtner voor ploeg Veldkamp te rijden

Alexej Baumgärtner mag niet voor Team Stressless rijden. De Duitse schaatsbond DESG heeft hem de samenwerking met de ploeg van Bart Veldkamp verboden.

Foto : Neeke Smit

De langeafstandsspecialist Baumgärtner is door de DESG gevraagd schriftelijk te bevestigen dat hij zich weer volledig zal schikken naar het Duitse bondsmodel en zal trainen binnen die structuur. Als de 26-jarige daar niet aan voldoet wordt hij niet meegenomen naar de World Cups in Obihiro en Seoul.

Bondscoach Markus Eicher is zeer uitgesproken op Focus.de. “Half meedoen kan niet. Hij moet zich volledig aan de DESG-structuur aanpassen. We willen hem volledig in het team hebben”, zegt hij. “We willen rust hebben voor de World Cup.” De DESG-voorzitter Gerd Heinze sluit zich bij zijn bondscoach aan. “We willen de weinige krachten die we hebben, bundelen.”

Baumgärtner dient zich aan te sluiten bij een trainingsgroep in Erfurt, Berlijn of Inzell en moet Stressless verlaten. Een extra gevolg zou anders zijn dat hij zijn bijdrage van de Bundeswehr verliest.

Chantage

Veldkamp reageert geschokt op het nieuws. “Hij wordt gechanteerd waar hij bij staat. Dit zijn reacties van conservatieve bonden die totaal niet weten hoe de wereld in elkaar steekt. Die jongen is nog niet van het ijs af en hij wordt al onder druk gezet om een papiertje te tekenen. Het is te zot voor woorden”, zegt hij tegenover schaatsen.nl.

Bij Team Stressless is men niet van plan om toe te geven aan de Duitse dreigementen. “Hij moet die keuze natuurlijk uiteindelijk zelf maken, maar als atleet en als mens zou ik hier niet aan toegeven. Onze neiging is dan ook eerder om dit te bevechten dan om daarin mee te gaan", aldus Veldkamp.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan