Tickets
Shop
Marathon 18 nov 2023

Regeren is vooruitzien bij de beloftevolle meiden van Boltrics

De marathontak van Team FrySk, of beter, de vrouwenploeg van Boltrics die in de Beloftedivisie uitkomt, maakte strakke, ambitieuze raceplannen in de zomer. En niet zonder reden, zo blijkt na vier wedstrijden van de Daikin Marathon Cup. "We weten dat we als team iets te vertellen hebben", klonk er zaterdagavond zelfverzekerd uit de mond van Anna Marit Sybrandi, de nieuwe aanvoerster van de ranking.

Foto : Timsimaging

In de ploeg van FrySk ging het dit schaatseizoen al over het oranje pak van de Daikin Marathon Cup voordat er een meter was geschaatst. Er zijn nu vier wedstrijden in deze categorie verreden en de bontgekleurde outfit hangt voor de tweede opeenvolgende week bij een rijdster uit het team van Siep Hoekstra. Lidia Tempert vertrok zaterdagmiddag op de ijsbaan van Haarlem als klassementsleidster, haar ploegmaat Anna Marit Sybrandi stond na zestig ronden te pronken met het oranje. “Volgens afspraak”, meldde ze vol bravoure. “Ik zou de trui overnemen van Lidia. Nou, dat is mooi gelukt," 

Het podium: Iris Schultinga (l), Manon Gremmen en Anna Marit Sybrandi. | Foto : Timsimaging

Het was knap gedaan dus, van Tempert die in de beginfase van de wedstrijd op ontsnappingskansen loerde,  maar geen succes had. Toen er wel een kopgroep tot stand kwam, zat Sybrandi erbij. “Ik had kunnen kijken wie er goed schaatste en ben op het juiste moment meegesprongen.” Ze ‘vergat’ alleen in de finale te reageren, nadat Iris Schultinga initiatief toonde door uit de kopgroep van zes weg te springen. Slechts Manon Gremmen doorzag het gevaar van die poging en sloot aan. Dat besluit was heel wijs: het duo bleef uit de greep van de naar elkaar loerende vier en sprintte zo voor de winst. Het werd een spurt van twee stervende zwanen, waarvan Gremmen net iets rapper haar schaats over de streep drukte.

“Dat zag er vast niet florissant uit”, sprak de rijdster van Husqvarna/ Praktijk Centrum Bomen lachend. “Maakt niet uit, toch? Ik win, en dat is sneller gebeurd dan ik had verwacht, want ik heb vorig jaar een beroerd seizoen gekend. In april brak ik mijn sleutelbeen, pas in september ben ik daaraan geopereerd omdat de doktoren steeds zeiden: ‘Komt wel in orde joh, geduld hebben. Dat bleek niet waar, en daardoor heb ik een groot deel van de voorbereiding moeten missen. Nou ja, nu is alles goed.”

De uitslag van de Beloftevrouwen staat hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan