Tickets
Shop
Langebaan 31 mei 2023

Jordan Stolz sluit zich aan bij Albert Heijn Zaanlander

De ene dag haalt-ie het nieuws door het winnen van een prestigieuze schaatsprijs, amper 24 uur later maakt Jordan Stolz opnieuw een spetterende entree, deze keer vooral in de vaderlandse schaatswereld. De Amerikaan sluit zich op parttime-basis aan bij de ploeg van Albert Heijn Zaanlander.

Foto : Team Albert Heijn Zaanlander

De opmerkelijke transfer van de meest succesvolle rijder van afgelopen winter is vooral bedoeld om de jonge schaatser verder te helpen in zijn ontwikkeling tot een betere allrounder. Hij houdt Amerika voornamelijk als thuisbasis, waar hij in Milwaukee al jaren traint met zijn coach Bob Corby. Het duo zal op afstand worden geadviseerd door Anema, en daarnaast sluit Stolz zich een paar keer per seizoen aan voor een gezamenlijke stage met de Nederlandse formatie van onder anderen Irene Schouten en Marijke Groenewoud.

Stolz, die in maart op het ijs van Thialf wereldkampioen werd op de 500, 1000 en 1500 meter, wil ook de langere afstanden onder de knie krijgen. Hij ziet in Jillert Anema de expert op dit gebied. Stolz, die tot en met de Winterspelen van 2026 in Milaan aan AH Zaanlander blijft verbonden: ‘Jillert draait al zo lang mee, heeft al zoveel kampioenen begeleid en olympische medailles gewonnen. Er is zoveel trainingsinformatie en kennis in dit team vol goede schaatsers en begeleiding. Daarom denk ik dat dit nu de juiste move voor mij is. Ik geloof dat zij mij heel goed vooruit kunnen helpen." 

Anema is zeer blij dat het jonge talent zich aan Team Albert Heijn Zaanlander wil verbinden: De samenwerking met Jordan biedt mogelijkheden voor het hele team. Hij heeft een geweldige timing en beheersing in de binnenbocht op de 500 meter. Voor Nederlandse schaatsers is dat doorgaans de moeilijkste afstand om te domineren, daarin kan Jordan heel waardevol zijn voor de andere schaatsers in ons team. Het doel is uiteraard dat de schaatsers elkaar nog beter gaan maken."

Reactie Remy de Wit, technische directeur KNSB:
“Wij zijn als KNSB verantwoordelijk voor de continuïteit van de Nederlandse successen op het internationale podium. Daarvoor werken we nauw samen met NOC*NSF en de Topteams. Een van de punten waar we momenteel met hen en andere stakeholders over spreken, is de positie van internationale schaatsers binnen ons systeem.
We willen dit voorlopig in alle rust doen, alvorens we op individuele situaties zullen ingaan.
Voor het komende seizoen 2023/2024 liggen de afspraken in ieder geval vast en kunnen de Topteams nog steeds twee internationale rijders toevoegen aan hun teams.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan