Tickets
Shop
Inlineskaten 21 mei 2023

Jet Fransen en Sofia Schilder verdelen prijzen in Oldebroek

De vierde KNSB Baan/Weg Competitie in Oldebroek werd gekleurd door Jet Fransen en Sofia Schilder. Het tweetal van Radboud verdeelde de prijzen op de beide afstanden die verreden werden. Bij de mannen waren de broers Schipper (óók Radboud) opnieuw dominant.

Foto : Neeke Smit

Na het treffen op Hemelvaartsdag kwamen de snelle vrouwen op wieltjes elkaar zaterdag in Oldebroek weer tegen. Jet Fransen (hierboven op archiefbeeld) opende de wedstrijddag met winst. Op de 500 meter verraste zij de tegenstand door er vanaf de start een lange sprint van te maken. Sofia Schilder kwam nog het dichtst in de buurt, maar kon haar clubgenote geen strobreed in de weg leggen. Ria Schilder, eveneens lid van Radboud, eindigde op de derde plek. Bianca van der Meer finishte op de vierde plek. Fransen en Schilder draaiden de rollen vervolgens om op het tweede onderdeel van de dag, de afvalkoers. Daar rekende Schilder na 10 kilometer op de piste af met Fransen. Denice Nieuwenhuis eindigde op de derde plek voor Isa Steegstra en Esther Korenberg.

Bij de mannen waren de rijders van Radboud ook dominant: Rick Schipper besliste de finale van de 500 meter in de laatste ronde met een tussenslag en een handige inhaalactie. Hij passeerde Bas Meijer en ging zo naar de winst. Een misslag van Meijer zorgde ervoor dat hij ook de tweede en derde plek nog moest prijsgeven in de laatste meters. Kay Schipper kwam als tweede aan de meet, Timo Lamme eindigde met een handige spagaat op de derde plek. In de afvalkoers draaiden de broers Schipper de rollen om. Kay Schipper bleef aan het eind van de wedstrijd over en won voor Reggeborgh-rijder Crispijn Ariëns. Luc ter Haar eindigde als derde, terwijl Rick Schipper op de vierde plek eindigde.

Meer informatie en uitslagen van de wedstrijd in Oldebroek zijn te vinden op de kalenderpagina. De volgende ronde van de KNSB Baan/Weg Competitie heeft plaats op maandag 29 mei in het Noord-Hollandse Wervershoof.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan