Tickets
Shop
Kort door de bocht 16 jan 2023

Angel Daleman en Jenning de Boo naar twee WK’s Junioren

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Hanneke Mennens

Angel Daleman en Jenning de Boo vertegenwoordigen Nederland op twee WK’s 
Door hun sterke optredens tijdens de selectiewedstrijd voor de shorttrackers en het NK Junioren voor langebaanschaatsers mogen Jenning de Boo en Angel Daleman zich opmaken voor het wereldkampioenschap van beide disciplines. Van 27 tot en met 29 januari zullen zij in het Duitse Dresden mee willen strijden om het eremetaal bij het shorttrack, waar De Boo zijn wereldtitel op de 500 meter zal verdedigen. Daleman won vorig jaar zilver op de 1500, op de 1000 meter pakte Diede van Oorschot destijds brons.

De volledige selectie:
Vrouwen: Angel Daleman (500, 1000, 1500), Zoë Deltrap (500, 1000, 1500), Diede van Oorschot (1500), Lotte Donderwinkel (500).
Mannen: Bas van der Valk (1000, 1500), Ted Dalrymple (500, 1000, 1500), Jenning de Boo (500, 1000, 1500), Niels Bergsma (500).

Twee weken later mogen de schaatsers van Wadro KNSB Talent Team Noord hun shorttrackschaatsen verwisselen voor de langebaanijzers om in Inzell te rijden (10 t/m 12 februari). Jade Groenewoud (1500, 3000, allround), Pien Smit (500), Chloé Hoogendoorn (mass start) en Tim Prins (1500) veroverden vorig jaar al een gouden plak op het WK en zullen dit jaar weer voor het hoogste ereschavot willen gaan. De selectie voor het wereldkampioenschap is gelijk aan de selectie voor de laatste World Cup Junioren (3 en 4 februari), die ook in de Max Aicher Arena gereden wordt. 

De volledige selectie WK Langebaan:
Vrouwen: Angel Daleman, Jade Groenewoud, Pien Hersman, Pien Smit, Chloé Hoogendoorn.
Mannen: Stijn van de Bunt, Sijmen Egberts, Tim Prins, Remco Stam, Jenning de Boo.

Kan De Boo op zowel het shorttrack- als het langebaanijs op het podium eindigen? | Foto : Arnoud Kos

Twee Nederlandse teams bij Mozart Cup
De synchroonschaatssters van Team Ice United en Team Illumination zullen komende week meedoen aan de Mozart Cup in Salzburg. Voor Team Illumination is het de eerste wedstrijd na hun optreden bij de kerstshows van Andre Rieu. De Mozart Cup is onderdeel van de Challenger Series en één van de kwalificatiemomenten voor het WK. Als aan de eis van negentig punten bij een Challenger wordt voldaan, zal het beste Nederlandse team afgevaardigd worden naar het mondiale titeltoernooi. De programma's van de Nederlandse rijdsters zijn live te zien op donderdag 20 en vrijdag 21 januari via de website van het evenement

'Veruit de beste ploeg op dit EK, maar het moet beter!'
Het was bizar om te ervaren hoe de meest succesvolle ploeg van het Europese titeltoernooi zondagavond met zoveel chagrijn de deur van Hala Olivia achter zich dichttrok. De zes gouden, drie zilveren en een bronzen plak leidde niet tot enthousiasme bij Suzanne Schulting, Jens van 't Wout en hun coach Niels Kerstholt, mede door het werk Asterix en Obelix. Lees hier waarom de Nederlanders ontevreden waren. 

De meest succesvolle ploeg op het EK. | Foto : Dennis Kruijswijk

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan