Tickets
Shop
Kort door de bocht 27 mei 2023

Daikin NK Inlineskaten voor G-sporters succesvol, Francesca Lollobrigida bevallen

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Henk Jan Kerkhoff

Daikin NK Inlineskaten voor G-sporters succesvol
De beste inlineskaters met een verstandelijke beperking van ons land namen op zaterdag deel aan de vierde editie van het Daikin NK. Na de Special Olympics in 2022 lag de organisatie wederom in handen van de skeelervereniging in Rijssen. Gedurende de dag werd er in de voorrondes en de finales gestreden om de nationale titels, maar ook het samen sporten was belangrijk. Tussen de races zochten de verschillende deelnemers elkaar op tijdens de gezamenlijke lunch en de afsluitende barbecue. Bovendien waren er clinics van verschillende sportverenigingen.

Aangemoedigd door het dweilorkest wisten zes rijders zich te kronen tot Nederlands kampioen: K.J. Schreuder - Spierings en Brian Proost op de 100 meter, Lynette van Ommeren en Sandor Pozsonyi op de 300 meter en zowel de 500 als de 1000 meter werd gewonnen door Tessa Botman en Hanz Jacobs (zie foto hierboven). Alle uitslagen zullen op de kalenderpagina verschijnen. 

Francesca Lollobrigida moeder geworden
Francesca Lollobrigida en haar man Matteo Angeletti zijn op 26 mei de trotse ouders geworden van Tommaso, zo laat de Italiaanse weten op haar Instagrampagina. De afgelopen maanden deelde ze veelvuldig foto's van haar groeiende buik op het platform en nu kwam eindelijk het moment dat ze kennis kon maken met haar zoontje. Lollobrigida is tijdens haar zwangerschap blijven sporten, om zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren in het schaatspeloton. Na haar twee olympische lmedailles uit 2022 (zilver op de 3.000 meter en brons op de mass start) wil ze nog meer successen boeken tijdens de Winterspelen in Milaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan