Tickets
Shop
Kort door de bocht 01 apr 2023

Winst Lianne van Loon, WK Synchroonschaatsen en schaatsverlovingen

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Lianne van Loon wint puntenkoers Europa Cup
In het Spaanse Gijon heeft Lianne van Loon de puntenkoers op haar naam geschreven. Op een derde van de race ging de Nederlandse met twee Spaanse inlineskatesters op avontuur en lange tijd kaapte het drietal alle punten weg. Op de 200-meterbaan namen de drie rijdsters een ronde voorsprong en voegden zich daarmee weer bij het peloton. Na de lange ontsnapping had Van Loon nog energie over om op kop te skeeleren, waardoor de Europees kampioene op de marathon meer punten pakten dan haar concurrenten. Fleur Veen werd in dezelfde race elfde. Van Loon en Veen zijn de enige Nederlandse senioren die in een veld met voornamelijk Spanjaarden en Portugezen deelnemen. Het toernooi in Gijon is de eerste van negen Europa Cups en wordt door de twee Nederlandse rijdsters gebruikt om wedstrijdritme op te doen. 

Team Ice United achttiende na korte programma
De synchroonschaatssters uit Den Bosch hebben op de eerste dag van het WK een goede korte kür laten zien. Op de muziek van Coldplay lieten de vrouwen zich vrijdag meevoeren. Met hun optreden wilden ze uitdragen dat je je eigen weg moet durven gaan en je innerlijk vuur moet laten branden. De jury beloonde Team Ice United met een score van 45,28, goed voor de achttiende plaats in een veld van 23. Het Canadese team Les Supremes (79,00) ligt op koers om de wereldtitel van 2022 te prolongeren, maar de voorsprong op de Finse teams Helsinki Rockettes (78,61) en Unique (76,13) is minimaal. Vanavond volgt om half tien de vrije kür in Lake Placid, die live te bewonderen is op het Youtubekanaal van de ISU. De uitslagen zijn hier terug te lezen. 

Verlovingen in schaatswereld
Na een lange winter vertrokken de schaatsers naar hun vakantiebestemmingen om tijd door te brengen met hun geliefden. Op de Kaaimaneilanden vroeg Marcel Bosker Melissa Wijfje ten huwelijk. Haar antwoord is duidelijk. 

Marathonschaatser en specialist op de mass start Bart Hoolwerf bekroonde zijn relatie van 8,5 jaar met een huwelijksaanzoek. En ook Maya de Jong, oud-collega op de marathon, zei ja. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan