Tickets
Shop
Marathon 18 nov 2022

Zware beenbreuk voor Marc Middelkoop

Op donderdagavond kwam Marc Middelkoop hard ten val tijdens de training. De marathonschaatsster van A6.nl liep daarbij een scheen- en kuitbeenbreuk op. Het seizoen lijkt voor hem voorbij.

Foto : Glenn Wassenbergh

Hoe het ongeluk precies gebeurde, weet ploegleidster Manon Hekman – Kamminga niet: “De jongens waren al aan het afbouwen, ik heb het zelf niet gezien. Hij is gevallen en kwam met zijn schaatsen in de boarding. Het belangrijkste op dat moment was Marc zo pijnvrij mogelijk naar het ziekenhuis brengen.”

En daarbij kregen ze hulp van de andere schaatsers op het ijs. “Het Gewest Fryslân was erg behulpzaam, rijders gingen een EHBO-tas en een brancard halen. Ineke Dedden, die verpleegkundige is, schoot gelijk te hulp en zelf hebben we Sharon Hendriks als ploegarts. Fijn dat ze allemaal kwamen kijken of ze iets konden doen, ik denk dat zulke mensen de verantwoordelijkheid voelen om te helpen. Het leek wel alsof er een protocol voor was.”

In het ziekenhuis bleek hoe ernstig de breuk was, zowel zijn rechterscheen- als kuitbeen isgebroken (zie tweede foto Instagrampost). Hekman - Kamminga: “Vrijdag of zaterdag wordt hij geopereerd. Ik begreep dat volledig herstel mogelijk is. De arts had wel gezegd dat het tijd nodig heeft om weer op sterkte te zijn. Maar in het ziekenhuis zien ze vaak gewone patiënten, ik heb nog nooit gehoord dat een arts niet verbaasd was over het tempo waarop het topsportlichaam herstelt. We moeten hoopvol blijven, geen idee hoe lang zoiets duurt.

Voor Middelkoop is het een bittere pil, die afgelopen winter in Zweden een miltruptuur opliep en nu opnieuw moet revalideren. “Hij zei tegen mij: ‘Jeetje, wanneer houdt het nu een keer op’.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan