Tickets
Shop
Inlineskaten 21 mei 2022

Fleur Huls domineert sprintnummers in Rijssen

Bij de landelijke baanwedstrijd in Rijssen domineerde Fleur Huls de sprintnummers. De rijdster van KNSB Talent Team Noord won zaterdag zowel de 200 als de 500 meter. Glenn Nijenhuis was de snelste op de 200 meter bij de mannen, waar Rick Schipper als eerste over de streep kwam op de 500 meter.

Foto : Neeke Smit

Fleur Huls had niet verwacht dat ze beide sprintafstanden zou winnen. “Ik was wel een beetje verbaasd, omdat ik nieuwe skeelers heb. Hierdoor heb ik meer steun bij mijn enkels en kan ik beter afzetten. Voorheen ging ik vaak door mijn enkel. Dat heb ik nu niet meer. Ik moest de afgelopen weken nog erg wennen, dus ik ben vooral heel blij.” Lataesha Narain werd tweede en Bianca van der Meer werd derde.

Door de regen is de One Lap op vrijdag geschrapt en werd er een 500 meter aan het programma op zaterdag toegevoegd. Huls heeft zich de afgelopen tijd vooral ontwikkeld op tactisch vlak. “Ik was op de 500 meter eerst heel bang dat ik de koppositie niet zou pakken. Dan moet je een beetje gaan vechten en daar ben ik niet zo goed in. Gelukkig lukte me dit, zodat ik de race kon controleren en dat niemand eromheen kwam. Andere jaren probeerde ik deze tactiek ook toe te passen, maar ging dat telkens net niet goed. Nu houd ik meer snelheid en kijk ik meer. Nog niet eerder heb ik een 500 meter gewonnen, dus dat is extra gaaf.” Lataesha Narain legde beslag op het zilver en Berber Vonk ging naar huis met brons.

Bij de mannen kwam Glenn Nijenhuis als snelste over de streep op de 200 meter. Rémon Kwant werd tweede en Thomas Bohumsky eindigde als derde. Op de 500 meter sprintte Rick Schipper naar het goud, voor zijn tweelingbroer Kay en Rémon Kwant.

Winnende Rick Schipper ziet zijn tweelingbroer zilver winnen. | Foto : Neeke Smit

Rick Schipper over zijn gouden race: “Het was een mooi ‘racie’. Ik moest even kijken hoe het ging lopen. Kay en ik hadden al afgesproken dat hij of ik druk zou houden om de race zo snel mogelijk open te gooien. Ik startte op plaats drie. Dat is niet heel gunstig voor mij. Gelukkig kon ik een inhaalactie opzetten en kon ik binnendoor direct twee voorbij. Vervolgens was het nog kijken waar Kay zat. Daar had ik geen idee van, dus ging ik de bochten uit versnellen, zodat ik niet meer gepakt kon worden. Bij de finish keek ik achterom en zag ik dat Kay het geflikt had om er ook voorbij te komen op deze krappe baan. Het is een sport waarbij je op de limieten zit. Je moet dan ook maar de creativiteit vinden om er voorbij te komen. Ik ben blij dat Kay dit ook gelukt is.”

Alle uitslagen van de landelijke baanwedstrijd in Rijssen zijn hier te vinden.  Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan