Tickets
Shop
Inlineskaten 10 jun 2022

Lianne van Loon wint 1000 meter én afvalkoers in Haulerwijk

Lianne van Loon zal met een goed gevoel haar bed in stappen. Bij de landelijke baanwedstrijd in Haulerwijk won ze zowel de 1000 meter als de afvalkoers. Bij de heren was Rémon Kwant de sterkste op de 1000 meter. De puntenkoers werd een prooi voor Marthijn Mulder.

Foto : Glenn Wassenbergh

“Een heel leuke avond en mooi dat ik met twee overwinningen naar huis mag”, zegt Lianne van Loon na afloop met een grote glimlach. “Dit was m’n doel vanavond, om twee keer te winnen. Maar dan moet je het nog wel doen hè.” Van Loon verslaat op de 1000 meter Sanne Oosterwijk en Lataesha Narain. “De finale ging niet helemaal zoals ik voor ogen had. Ik zat even 'vast', dus moest ik in de laatste ronde nog een inhaalslag maken. Maar gelukkig lukte dat..”

Later op de avond wint de rijdster van Team A6.nl ook de afvalkoers. Met ruim verschil klopt ze Nikki Noordergraaf en Elanne de Vries. “De koers kwam pas laat op gang, omdat het deelnemersveld niet al te groot was. Dat vind ik wel jammer, dat een aantal sterke dames niet in Haulerwijk was. (Zij rijden dit weekend in Madeira). Dan was het ongetwijfeld een leukere wedstrijd geweest. Maar toch zijn deze avonden niet minder aantrekkelijk voor mij hoor. Ik houd gewoon van skeeleren en van deze wedstrijden. Hopelijk wordt het morgen weer een mooie dag.”

Een blije Lianne van Loon op het hoogste treetje | Foto : Glenn Wassenbergh

Bij de heren wint Rémon Kwant de 1000 meter. De Nieuw-Zeelander Peter Michael eindigt als tweede, derde wordt de Belg Mathias Vosté. Kwant is na afloop heel blij met z’n zege. “Dit is pas mijn eerste overwinning van het seizoen. Daarom is dit een fijne opsteker. Natuurlijk is niet iedereen hier aanwezig. Het deelnemersveld is wel eens sterker geweest. Maar winst is winst. Het was best close in de finale, gelukkig zit ik aan de goede kant van de streep.”

Rémon Kwant drukt z'n wiel net iets eerder over de streep dan Peter Michael | Foto : Glenn Wassenbergh

En zo lijkt Kwant precies op tijd in vorm te zijn, want over niet al te lange tijd staan de NK’s voor de deur. “Belangrijke wedstrijden. Ik wil heel graag naar het EK toe, dus moet ik me op de NK’s laten zien. Dan is het fijn dat je deze overwinning te pakken hebt en dat je met een goed gevoel die kant op gaat. Het ging vandaag ook echt goed. In de voorronde en halve finale deed ik precies wat ik moest doen. In de finale dacht ik ook alles onder controle te hebben, maar het werd uiteindelijk nog wel spannend met Peter Michael. Ik verkeek me een beetje op hem. Hij kwam heel dichtbij, dus ik moest er nog even flink aan trekken. Maar het was genoeg en dat voelt echt goed.”

Voor Peter Michael zijn de druiven zuur, want ook op de afvalkoers eindigt de Nieuw-Zeelander als tweede. Hij moet z’n meerdere erkennen in ploeggenoot Marthijn Mulder uit Staphorst. Christiaan Haasjes wordt derde. “Ik ben natuurlijk wel blij met deze overwinning”, vertelt Mulder. “Al was het vanavond wel een beetje het open Team A6.nl kampioenschap. De mannen van Reggeborgh stonden niet aan de start, die zijn net terug van een trainingskamp. Dat is wel jammer voor de wedstrijd. Maar goed, het is altijd lekker om te winnen. Nu op naar morgen!”

Marthijn Mulder wint de afvalkoers bij de heren | Foto : Glenn Wassenbergh

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan