Tickets
Shop
Kort door de bocht 25 jul 2022

Femke Mossinkoff: brons op NK mountainbike, Twee wereldbekers shorttrack in Almaty

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Brons voor Femke Mossinkoff op NK mountainbike
Tegen de ware specialistes Fem van Empel en Puck Pieterse kon ze het niet bolwerken, maar de derde plaats en daarmee de behaalde bronzen plak op het NK mountainbike bij de beloften in Spaarnwoude stemde marathonschaatsster Femke Mossinkoff meer dan tevreden. "Best een verrassing. Ik had niet verwacht in dit deelnemersveld zo ver te komen, want er stonden veel goede rensters aan het vertrek", reageert de 21-jarige rijdster die in de winter op het ijs uitkomt voor Van Ramshorst Renault.
Bij Mossinkoff zat het venijn in de staart. Eerst had ze het geluk dat een tegenstandster door een lekke band werd geveld, maar in de slotfase slaagde ze erin nog twee vrouwen voor haar in te rekenen. Het was de tweede keer dit seizoen dat ze als mountainbikester een podiumplek bemachtigde. In mei finishte ze ook als derde in een race om de XLC 3 Nations Cup in Eupen. De resultaten verleiden haar niet de aandacht meer te verleggen naar het fietsen. "Deze sport is een prima voorbereiding op het schaatsseizoen. In het verleden deed ik mee aan skeelerraces. Dit jaar besloot ik wat wedstrijden op de mountainbike te proberen. Dat bevalt me nog beter dan het inlineskaten", aldus de vriendin van marathonschaatser Tom den Heijer.

Afzien onderweg, maar meer dan tevreden aan de streep, wetend dat ze NK-brons te pakken had.

 

Kalender World Cup shorttrack nu volledig 
De twee resterende data op de kalender van de wereldbeker voor de shorttrackers zijn ingevuld. Almaty in Kazachstan neemt twee achtereenvolgende weekends in december voor zijn rekening. Na het bezoek aan Noord-Amerika, waar de cyclus begint met twee toernooien (in Montréal en Salt Lake City 28-20 oktober en 4-6 november), verkast het circus een maand later naar Almaty. Op vrijdag 9 december is de eerste wedstrijddag, zondag het slotakkoord. De week erna volgt weekend 2 (16-18 december. Dordrecht is gastheer voor de zesde en laatste ronde, van 10 tot en met 12 februari 2023.

 

 

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan