Tickets
Shop
Shorttrack 18 jul 2022

Hongaarse shorttrackbroers Liu trainen met Oranje

Olympisch kampioen en een held zijn in eigen land bieden geen garantie tot het hebben van een team. Laat staan dat iedereen voor je in de rij staat. Dat bewijst de situatie rondom de Hongaarse shorttrackkampioenen en -broers Shaolin Sándor en Shaoang Liu. Samen zijn ze goed voor drie keer olympisch goud, acht wereldtitels en tien keer Europees goud, maar ze hebben in Hongarije geen team om mee te trainen.

De broers Liu besloten daarom Niels Kerstholt, de nieuwe bondscoach van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS), te benaderen. Hij belegde eerder deze maand met het Nederlands team een trainingskamp in het Italiaanse Bormio. Nadat hij akkoord was gegaan met het verzoek mee te trainen, stapten de broers in de auto naar Bormio. Zonder trainer, fysio of arts, maar wel met heel veel zin om zich aan te sluiten bij de Nederlanders.  

Oud-shorttracker en content creator van de NTS, Dennis Kruijswijk, wist dit treffend in beelden te vatten. Zo te zien hadden niet alleen de Liu’s het naar hun zin, ook de NTS’ers plukten hier volop de vruchten van.

 

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

 

 

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

 

 

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan