Tickets
Shop
Nieuws 11 jan 2022

Schaatsers op social: voorbereiden in de zon en een gulle teamgenoot

Schaatsers en inlineskaters houden hun volgers via verschillende social media-kanalen op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' wekelijks terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl?

Kjeld Nuis hoorde vorige week dat hij samen met kunstrijdster Lindsay van Zundert de vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie van de Spelen. De schaatser maakte het nieuws op een leuke manier bekend.

Een groot deel van het marathonpeloton is op trainingskamp in het zonnige Gran Canaria, ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.

Het team van OCRE-Haak heeft besloten om een trainingskamp in eigen land te houden. Samen met de beloften trainen ze in de frisse buitenlucht op de ijsbaan in Geleen.

De EK Afstanden waren afgelopen weekend in Heerenveen. Irene Schouten kende een ontspannen voorbereiding.

De voorbereiding van de Russen was iets rommeliger, vanwege een aantal positieve coronatests. Daria Kachanova wilde tijdens de quarantaineperiode toch haar schaatsen aantrekken en ging in haar hotelkamer maar schaatsoefeningen doen.

De EK Afstanden waren voor Piotr Michalski (en Merijn Scheperkamp) er eentje om nooit te vergeten. Op 0,01 won Piotr van Merijn en daar was hij natuurlijk erg blij mee. 

Ook Livio Wenger kan tevreden terug kijken op zijn EK Afstanden met een tweede plaats op de mass start!

Diogo Marreiros eindigde net buiten de top tien op de mass start. Toch kijkt de Portugees, van origine inlineskater, tevreden terug. 

Terwijl de Europeanen bezig waren met de EK, waren in Amerika de trials bezig voor de Olympische Spelen. Erin Jackson kwam tijdens haar 500 meter bijna ten val en miste plaatsing voor de Spelen. Brittany Bowe won de wedstrijd, maar besloot haar plaats op te geven voor Erin Jackson. Wat een gebaar van haar teamgenoot!

Het Wadro KNSB Talent Team Noord Shorttrack ging naar Hongarije voor de ISU Junior Challenge en Bas van der Valk is terug gekomen met een gouden medaille! Gefeliciteerd!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan