Tickets
Shop
Nieuws 25 apr 2022

Schaatsers op social: Op rolletjes

De inlineskaters reden afgelopen weekend in het Duitse Groß Gerau een belangrijke Europa Cup om zich in de kijker te spelen bij de bondscoaches en de wintersporters zijn op de fiets gesprongen om weer in vorm te raken.

Foto : Dinly Koster

Patricia Koot, Sanne Oosterwijk en Dinly Koster blonken bij de Europa Cup in Groß Gerau uit aan Nederlandse zijde. Alle drie wisten ze een plekje op het podium te bemachtigen bij de puntenkoers, nadat ze met z'n drieën ontsnapt waren. 

Fleur Huls veroverde met Lianne van Loon en de Vlaamse Fran Vanhoutte zilver op de relay. 

Ook drievoudig wereldkampioen Daniele Di Stefano stond in Duitsland aan de start. Met goud op de afvalkoers kon hij terugkijken op een geslaagd weekend. 

Door goed ploegenspel wist de Zwitser Livio Wenger, die een paar maanden geleden nog actief was op de Winterspelen, tweemaal zilver te pakken. 

Niet alleen in Duitsland werd er geskeelerd, in Warmond reden de jonge skeeleraars de Ooms Jeugdskeelercup. Zien we deze jongen talenten over een paar jaar terug op het hoogste podium?

Ondertussen zijn de schaatsers weer begonnen met trainen. Antoinette de Jong volgt haar eigen pad op de fiets. 

Kjeld Nuis en Joy Beune verkennen samen de bergen, wie zou de meeste kopbeurten gedaan hebben?

Voor de marathonrijders beginnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De dames van SKADI vormden zowel een treintje op de skeelers als op de fiets. 

Team Palet heeft aangekondigd verder te gaan als Team BDM-BTZ. Met Elsemieke van Maaren, Esther Kiel, Ineke Dedden en Merel Bosma wordt er met vertrouwen uitgekeken naar komende winter. 

De rijders van TalentNED hebben de draad weer opgepakt na hun vakanties, zij hebben de eerste trainingen op het droge gehad. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan