Tickets
Shop
Nieuws 08 apr 2022

Kayo Vos en Sebas Diniz naar Team IKO

Kayo Vos en Sebas Diniz maken de overstap naar Team IKO. Beide schaatsers hebben hun handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis met het team van Erwin en Martin ten Hove.

Foto : Glenn Wassenbergh

Kayo Vos werd afgelopen seizoen tweede bij het WK junioren op de mass start. "Ik ben benieuwd wat het komend seizoen mij gaat brengen, omdat ik als schaatser nog geen keuze heb gemaakt wat voor type rijder ik ben. Bij IKO bieden ze mij de mogelijkheid om me door te ontwikkelen als allround schaatser, door alle drie disciplines aan te bieden. Sprint, allround en marathon/massastart."

Sebas Diniz maakte vooral indruk op de 500 meter. Hij reed in februari een persoonlijk record van 35,29. Tijdens het Daikin NK Sprint in januari eindigde hij als negende. "Vanaf het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel. Team IKO heeft mij het vertrouwen gegeven dat we een mooie samenwerking tegemoet gaan. Ik kijk er dan ook naar uit om volgend seizoen namens Team IKO op het ijs te mogen staan."

"Het aantrekken van talent past bij de werkwijze van onze ploeg en met Kayo Vos en Sebas Diniz zijn we daar zeer goed in geslaagd," aldus Team IKO. "Kayo maakte indruk afgelopen seizoen op het WK junioren waar hij knap tweede werd op de mass start. We geloven dat hij veel kan leren van Bart Swings maar ook op andere afstanden goed uit de voeten kan. Sebas is een groot talent op de 500 meter, maar we denken dat hij ook op de 1000 meter nog veel meer in zijn mars heeft."

Sebas Diniz in actie tijdens het Daikin NK Sprint in Thialf | Foto : SCS/Soenar Chamid

Begin van deze week tekenden  Joy Beune en Robin Groot al een contract bij Team IKO, waar onder anderen Bart Swings en Marten Liiv ook onderdeel van uit maken. 

 

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan