Tickets
Shop
Nieuws 12 okt 2021

Gijs Esders verlaat Reggeborgh: 'Het was een moeilijke beslissing'

Gijs Esders heeft zijn contract bij Team Reggeborgh per direct laten ontbinden. De ploeg meldt dat de combinatie tussen de 29-jarige sprinter en Reggeborgh 'niet de juiste' was. Esders onderzoekt nu de mogelijkheid om terug te keren naar het Gewest Friesland dat wordt geleid door trainer Henk Hospes.

Foto : Sander Chamid

Na vijf seizoenen bij Henk Hospes te hebben gereden maakte Esders vorige zomer de overstap naar Team Reggeborgh, waar hij onder leiding van Gerard van Velde weinig uitschieters kende. Op de Daikin NK Afstanden eindigde hij op de 500 en 1000 meter respectievelijk als elfde en negende en na de vier afstanden van het Daikin NK Sprint, het toernooi waarin hij vorig jaar nog verrassend brons pakte, moest hij genoegen nemen met de tiende stek.

"Het was een moeilijke beslissing", vertelt Esders, die er niet nog meer woorden aan vuil wilde maken. Team Reggeborgh respecteert het besluit van de sprinter uit Deventer. "We vinden het jammer dat hij vertrekt en wensen hem het allerbeste met het verdere verloop van z’n carrière." De mogelijkheid om terug te keren bij de ploeg van Henk Hospes wordt nu onderzocht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan