Tickets
Shop
Nieuws 08 nov 2021

Jeroen Otter houdt het bij dezelfde namen voor World Cup 3

In de Nederlandse shorttrackploeg die tussen 18 en 21 november in Debrecen meedoet aan de derde World Cup van het seizoen, zitten geen nieuwe gezichten. De twaalf van Beijing en Nagoya gaan ook mee naar Hongarije. Verder heeft de selectiecommissie Shorttrack (SCST) van de KNSB de namen bekendgemaakt van de rijders die namens TeamNL zullen deelnemen aan aan de Winteruniversiade in Luzern (11 – 21 december).

Foto : Soenar Chamid

Bij ISU World Cup 3 in Debrecen, die tevens geldt als olympische kwalificatiewedstrijd, verschijnen de volgende atleten op het ijs:  

Vrouwen
Suzanne Schulting
Xandra Velzeboer
Yara van Kerkhof
Selma Poutsma
Rianne de Vries
Georgie Dalrymple

Mannen
Itzhak de Laat
Sjinkie Knegt
Jens van ’t Wout
Dylan Hoogerwerf
Sven Roes
Melle van ’t Wout

Het team van bondscoach Jeroen Otter ligt goed op koers om het maximale aantal van tien (vijf per sekse) startbewijzen binnen te halen voor de Olympische Spelen in Beijing (4 – 20 februari). Deze moeten definitief worden veiliggesteld in de laatste twee World Cups. Na Debrecen volgt de thuiswedstrijd in Dordrecht. Wie aan deze wedstrijd deelnemen, maakt de SCST na World Cup 3 bekend. Tot dusver bemachtigde Oranje-clan negen medailles tijdens de World Cups van Beijing en Nagoya.

Voor de vierde World Cup Shorttrack, in de Sportboulevard van Dordrecht, zijn er nog kaarten beschikbaar voor de eerste twee dagen (donderdag 25 en vrijdag 26 november). De Nederlandse selectie onder leiding van bondscoach Jeroen Otter kan tijdens dit weekend het maximale aantal van tien startbewijzen voor de Olympische Winterspelen van Beijing veiligstellen. 

Naar de Winteruniversiade in het Zwitserse Luzern mogen drie vrouwen en vier mannen: Diede van Oorschot, Anne Floor Otter en Michelle Velzeboer (allen vrouwen); Hessel van Berkum, Teun Boer, Niels Kingma en Bram Steenaart vormen het kwartet mannen dat in naam van TeamNL in actie komt. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan