Tickets
Shop
Nieuws 17 nov 2021

Hoornse beloftenmarathons ook op livestream, extra klassement Brabantse wedstrijden

Het is de KNSB gelukt om extra budget te vinden om aanstaande zaterdag een extra lange uitzending te maken van de Marathon Cup in Hoorn. Naast de topdivisiewedstrijden zijn ook de wedstrijden van de beloften via de stream te aanschouwen.

Foto : Hanneke Mennens

Marathonliefhebbers pur sang kunnen zaterdag al om 17.30 inschakelen voor de wedstrijd van de beloften mannen. Omdat deze koers een doorstroomwedstrijd is, hebben ook de beste regiorijders startrecht. De twintig beste beloften en de rijders die daarvoor een verzoek indienen mogen daarentegen juist starten in de topdivisie. Na de beloftenwedstrijd starten om de vertrouwde tijdstippen van 19.00 en 20.30 de topdivisiepelotons en de avond wordt afgesloten met de beloften vrouwen. 

Omdat er door de nieuwe coronamaatregelen geen publiek bij de wedstrijden mag zijn, wilde men graag de wedstrijden wel in beeld houden. Het uitbreiden van de livestreams met ook de wedstrijden van de beloften was een optie die op tafel lag, maar waar wel nog geld voor gevonden moest worden. Dankzij de ploegen Schaatsshop Drenthe / PTH Groep (vrouwen) en Groenehartsport.nl (mannen) is de uitzending van deze week mogelijk gemaakt. 

"We missen publiek bij de wedstrijden, maar we moeten het feit koesteren dat we door mogen gaan", aldus competitieleider Willem Hut. "De organisaties zetten gelukkig allemaal de schouders eronder. Veel dingen lopen heel goed en voor de zaken die minder gaan zorgen we we aanvullende richtlijnen om alles nog strakker te trekken in de organisatie."

De West-Friese marathonschaatsers zijn klaar voor hun thuiswedstrijd in Hoorn | Foto : Neeke Smit

De KNSB blijft zoeken naar extra geldschieters om de uitzending van de marathon in Hoorn geen eenmalige exercitie te laten zijn. Ook voor enkele topdivisiewedstrijden later in het seizoen is nog budget nodig om een uitzending te kunnen verzorgen. 

Brabant Cup
Na de strijd om de Sjoerd Huisman Bokaal aanstaande zaterdag reist het peloton door naar het zuiden van het land. In Tilburg staat de zesde wedstrijd om de Marathon Cup op het programma. Naast de dagzege en de strijd om het klassement wordt er in de Brabantse wedstrijden dit seizoen om en extra nevenklassement gestreden: de Brabant Cup. De wedstrijden in Tilburg, Eindhoven en Breda hebben met Club-assistent een gezamenlijke geldschieter gevonden die een apart klassement bij de topdivisies sponsort. Nu publiek niet welkom is, hebben de organisaties van die marathons een website in het leven geroepen waarin ze vragen om een donatie voor de organisatie van hun wedstrijden. Deze is te vinden op www.marathoncup.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan