Tickets
Shop
Nieuws 31 mei 2021

Waayer houdt kneuzingen en gebroken stuitje over aan zware val in Eibergen

De zware valpartij van afgelopen zaterdag bij de marathon in Eibergen is niet zonder gevolgen gebleven. De wedstrijd werd direct na de val stilgelegd. Er moest een ambulance aan te pas komen om de gewonde Isabella Waayer af te voeren. Naar omstandigheden gaat het intussen goed met de Drentse.

Foto : Hidde Muije

De wedstrijd was nog geen twee ronden oud toen Waayer ten val kwam. Zelf weet de 21-jarige rijdster nauwelijks meer wat er gebeurde, maar van omstanders hoorde ze later dat ze een flink eind door de lucht vloog, bijna een salto maakte en hard tegen het asfalt smakte. "Het ging zo snel allemaal", vertelt ze maandagmiddag aan de telefoon. "Iemand voor me viel en ik kon niet meer uitwijken of springen. Dan lig je."

Na haar klap tegen de grond moest Waayer lang wachten op de ambulance. Pas na 25 minuten was de ambulance ter plaatse. Al die tijd moest Waayer zo stil mogelijk blijven liggen op het oncomfortabele asfalt. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek vervolgens dat ze haar stuitbeen had gebroken en dat ze kneuzingen in haar nek en rug had opgelopen. Daarnaast liep ze natuurlijk flink wat schaafwonden op als gevolg van het schuiven over het wegdek. 

De val is een fikse tegenvaller voor Waayer, die het gevoel had steeds beter in het seizoen te groeien. "Het was eindelijk weer eens mooi weer en op een droge aan ben ik over het algemeen iets beter. Nu wordt het hem niet meer dit seizoen." Het eerste deel van de revalidatie duurt zes tot acht weken, maar daarna zal skeeleren er niet direct in zitten voor de inwoonster van Havelte. 

Toen Waayer eenmaal afgevoerd was naar het ziekenhuis kon de wedstrijd hervat worden. Bij de vrouwen schreef Berber Vonk de wedstrijd op haar naam, bij de mannen was Bart Hoolwerf de snelste. Ruurd Dijkstra werd knap zesde nadat hij zijn vriendin meegenomen zag worden naar het ziekenhuis. "Hij had het er wel even lastig mee toen hij de ambulance zag wegrijden. Hij vroeg nog of hij niet mee moest naar het ziekenhuis, maar daar had hij ook niet veel anders gekund dan mijn hand vasthouden", vertelt ze nuchter.

Intussen is Waayer weer thuis, waar ze het goed maakt. Ze krijgt medicatie om de pijn te verzachten en probeert ondanks de schaafwonden een zo comfortabel mogelijke houding aan te nemen. Haar tijd brengt ze verder door met het lezen van boeken en tijdschriften en het ontvangen van bezoek. "Ik moet ook veel rusten, dus als het kan probeer ik te slapen. En ik zal proberen ook af en toe naar mijn studie te kijken, maar vandaag heb ik nog een dagje vrij genomen", lacht ze. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan