Tickets
Shop
Sprint app 05 mei 2021

Waar kan ik routes in de Sprint app vinden?

Je hebt vast al wel eens een artikel over de routes in de Sprint app voorbij zien komen. Hierin lichten we je telkens een aantal routes uit die gedeeld zijn door Sprinters, maar hoe vind je deze leuke skateroutes in de Sprint app en hoe voeg je een eigen skateroutes toe? Dat leggen we je in dit artikel uit!

Wekelijks worden er nieuwe skateroutes, verspreid over heel Nederland, toegevoegd in de Sprint app. Deze routes worden toegevoegd door andere Sprinters. Zo helpen we elkaar om de leukste en veiligste routes in kaart te brengen, want het is niet altijd even makkelijk om een goede skateroute te vinden.

De skateroutes inzien
Inmiddels staan er al ruim 2.000 leuke routes in de Sprint app en het inzien van deze routes kan in een paar simpele stappen:

  • Open de Sprint app en klik op de oranje knop.
  • Selecteer vervolgens de skatefunctie door op het skate-icoon te klikken.
  • Klik rechts naast de startknop op de kaartknop.
  • Je hebt nu de routepagina in de Sprint app geopend en kunt alle routes bekijken.

Het is ook mogelijk om te filteren in de routes. Dit kun je doen door rechts bovenin op het filter-icoon te klikken. Je kunt vervolgens zoeken op de naam van een route of de gewenste afstand van een route aangeven.

Een openbare route afleggen
Heb je een leuke route gevonden? Selecteer die dan en start de route. Het kan natuurlijk zijn dat de start van een route niet bij je in de buurt ligt. In dit geval kun je ervoor kiezen om een routebeschrijving te starten middels de app. Is het toch nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande video, hierin leggen we het je nogmaals uit.

Je eigen route toevoegen
Nog geen leuke route gevonden bij jou in de buurt of leg jij vaak een route af die je wilt delen met andere Sprinters? Je kunt zelf een route bij jou in de buurt skaten en openbaar opslaan in de Sprint app. Je kunt ook een leuke foto van de route toevoegen, zo krijgen andere gebruikers een goed beeld van de route. Maak de route helemaal compleet met meldingen of hotspots en sla de route op.

Kan ik onder de huidige omstandigheden wel skaten?
Buiten sporten is gezond en fijn, het is wel van belang dat je wegens corona met een aantal punten rekening blijft houden. Ben je ouder dan 17 jaar, respecteer dan de 1,5 meter regel en skate niet met meer dan twee personen op de openbare weg. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan