Tickets
Shop
Sprint app 14 mei 2021

Sprinter Angelique aan het woord: 'Elke dag minimaal 20 kilometer rolschaatsen'

De Maandchallenge van mei is alweer halverwege en veel Sprinters doen weer actief  mee met de challenge. Om skateliefhebbers mee te nemen in de Maandchallenge laten wij de winnaar van april aan het woord. Zij vertelt over haar ervaring met de Maandchallenge en het gebruik van de Sprint app. In dit artikel aan het woord: Sprinter van de maand Angelique, die in april maar liefst 379 skatekilometers aflegde.

Angelique (50) komt uit Bergen op Zoom en is een echte rolschaatser, want ze doet dit al ruim 44 jaar. Naast dat Angelique zelf rolschaatst, geeft ze ook training op haar vereniging in Antwerpen. "Tien jaar geleden hebben we een rolschaatsvereniging in Antwerpen opgericht, waarin we de sport zo breed mogelijk proberen te promoten. Helaas ligt het verenigingsleven nu stil door corona en om een beetje in conditie te blijven rolschaats ik rondjes in Bergen op Zoom." Of Angelique nog een doel heeft voor dit skateseizoen? "Nee, eigenlijk niet echt één doel. Ik probeer wel elke dag minimaal 20 kilometer te rolschaatsen. Dit lukt tot nu toe aardig!"

"Wanneer ik training geef, probeer ik te letten op de techniek van mensen, zodat iedereen veilig kan remmen en rolschaatsen. Wanneer ik een rondje aan het rolschaatsen ben, zie ik nog weleens mensen met rechte knieën skeeleren, wat natuurlijk niet goed is. Hier probeer ik tijdens het geven van trainingen ook op te letten. Het is belangrijk dat iedereen de basis goed kent en ik raad dan ook veel mensen die zijn begonnen met skeeleren aan om via een vereniging een paar trainingen te doen."

Vergelijken
De Maandchallenge van april luidde als volgt: skate in april de meeste kilometers met de Sprint app. Sprinter Angelique heeft in de afgelopen maand meer dan 370 kilometer gerolschaatst en is daarmee bovenaan in de ranglijst geëindigd. "Ik heb niet bewust meegedaan aan de Maandchallenge, ik rolschaats liever voor mijzelf. Maar ik vind het wel steeds leuker om mijzelf te vergelijken met andere inlineskaters."

"Toen ik de Sprint app begon te gebruiken in plaats van Runkeeper had ik verwacht dat ik ongeveer elke keer wel rond plek 100 zou eindigen in de ranglijsten, maar in de afgelopen drie maanden ben ik elke maand nog in de top van de ranglijst geëindigd en in april zelfs bovenaan!" Of de Maandchallenge een uitdaging was voor haar? "Ik heb me daar niet zoveel mee bezig gehouden. Ik probeer gewoon elke dag minimaal 20 kilometer te rolschaatsen en zo ben ik toch maar bovenaan geëindigd in deze maand."

Routes
Met de Sprint app is het mogelijk om je skateroute bij te houden en op te slaan. Tijdens het opslaan kun je ervoor kiezen om je route openbaar te delen en zo beschikbaar is voor andere Sprinters, of om de route privé op te slaan. "Toevallig heb ik net samen met een vriendin een route in Zeeland gerolschaatst. Deze had ik voorbij zien komen in een artikel van schaatsen.nl. Ik had zelf eerst niet door dat ik deze ook via de Sprint app kon vinden en zelf kan afleggen." Zelf heeft ze intussen ook haar eerste routes toegevoegd. "Ik heb zelf weleens mijn route toegevoegd, maar dan gaf ik deze een gekke naam. Maar nu ik dus weet dat de routes ook openbaar beschikbaar zijn, let ik hier wel een beetje op en heb zelf nu een leuke route bij Bergen op Zoom toegevoegd."

Als Sprinter van de maand win je natuurlijk altijd een prijs. In april was dat de enige echte skatezak. "Ik heb de zitzak nog niet ontvangen, maar deze zal vast van pas gaan komen. Dan kan ik na het rolschaatsen lekker neerploffen of de skatezak." Doe jij binnenkort net als Angelique mee met de Maandchallenges in de Sprint app? De Maandchallenge van mei luidt als volgt: deel één van je afgelegde skatesessies met de Sprint app op social media met de hashtag #Sprintapp en maak kans op een PowerBar productenpakket. Natuurlijk volgt in juni ook weer een leuke challenge voor je.

Kan ik onder de huidige omstandigheden wel skaten?
Buiten sporten is gezond en fijn, het is wel van belang dat je wegens corona met een aantal punten rekening blijft houden. Ben je ouder dan 17 jaar, respecteer dan de 1,5 meter regel en skate niet met meer dan twee personen op de openbare weg. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan