Tickets
Shop
Nieuws 03 mei 2021

Haak-Speelman met Leltz en Meijer, zonder Ensing naar 2021/2022

Marathonploeg Haak-Speelman heeft de bezetting voor het nieuwe seizoen rond. Nadat Pien van den Bos al eerder had aangegeven te stoppen met marathonschaatsen heeft de ploeg ook afscheid genomen van Janneke Ensing. In hun plaats komen Anne Leltz en Muriël Meijer bij het team.

Foto : Soenar Chamid

Ondanks dat de marathonschaatsers afgelopen seizoen niet in actie kwamen vanwege de coronapandemie is de samenstelling van de ploeg dus gewijzigd. Leltz komt over van A6.nl, maar trainde al regelmatig met haar nieuwe ploeggenoot Janet Beers. Vanaf nu zal ze dat nog veel vaker doen. Meijer komt over van de beloftendivisie en reed als één van de weinigen het afgelopen seizoen nog een wedstrijd: het Daikin NK Allround. 

Nadat Pien van den Bos al eerder had aangegeven om de ploeg te verlaten, omdat ze stopt met wedstrijdschaatsen, gaf ook Janneke Ensing aan geen duidelijkheid te kunnen geven over haar inzetbaarheid komende winter. Ze is als wielrenster nu met haar tweede door corona beïnvloede seizoen bezig en merkt dat de onzekerheid die dit met zich mee brengt, veel energie kost. In goed overleg hebben ploeg en rijder daarom besloten niet met elkaar verder te gaan.

Qua begeleiding blijven Rudi Groenendal (trainer) en Daniëlle Bekkering (ploegvertegenwoordiger) bij het team actief, terwijl de positie van ploegleider nog vacant is. Gerben de Ruiter-Bekkering heeft door een nieuwe functie en veel drukte als gevolg van de coronapandemie besloten om in ieder geval voor komend seizoen een stapje terug te doen.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan