Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2021

Wegen van TalentNED en Rutger Tijssen scheiden

Door een aanpassing in de interne organisatie heeft TalentNED in goed onderling overleg besloten om het contract van Rutger Tijssen niet te verlengen. De 47-jarige oefenmeester uit Amstelveen was bij TalentNED actief in de rol van programmamanager. Die functie bij de interdisciplinaire sportorganisatie komt te vervallen.

Foto : Neeke Smit

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED, licht de beslissing toe: "We hebben veel geleerd van ons eerste jaar als talentenorganisatie en geconstateerd dat we groeien naar een andere structuur dan oorspronkelijk gedacht. Daardoor is de rol van programmamanager overbodig geworden. We nemen in goed onderling overleg afscheid van elkaar. Op persoonlijk vlak vind ik het jammer, want ik zie een fijne collega gaan. Ik wil Rutger dan ook bedanken voor zijn bijdrage aan een voor TalentNED erg succesvol verlopen schaatsseizoen en wens hem alle succes voor de toekomst."

Rutger Tijssen: "Afgelopen jaar heb ik als zeer leerzaam ervaren. Helaas komt de functie te vervallen waardoor ik mijn blik op wat anders moet gaan richten. Ik heb met veel plezier samengewerkt met de talenten van de toekomst, met de organisatie en het management van TalentNED. Ik zal hun blijven volgen maar bovenal wens ik hun en de organisatie van TalentNED veel plezier en succes in de toekomst."

Hoewel Tijssen afgelopen jaar ook diverse keren op de kruising stond bij wedstrijden in Thialf, wordt de trainersfunctie van de schaatstalenten vooral ingevuld door Robin Derks. De rijders van TalentNED reden een sterk seizoen. Met name Beau Snellink viel op. Door de bondscoach werd hij opgenomen in de achtervolgingsploeg voor de internationale wedstrijden. Bij de WK Afstanden kroonde hij zich samen met Patrick Roest en Marcel Bosker de nieuwe wereldkampioen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan