Tickets
Shop
Nieuws 08 mrt 2021

KNSB en Fila verlengen samenwerking tot en met Winterspelen van 2026

De KNSB en Fila hebben hun contract, dat afliep in 2022, opengebroken. De twee partijen verlengen hun samenwerking tot medio 2026, dus tot en met de Olympische Spelen in Milaan/Cortina d'Ampezzo. Maandag zijn de handtekeningen onder het vernieuwde contract gezet.

Fila is al voor het zevende seizoen de kledingleverancier van alle nationale schaatsteams: langebaan, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten. "Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking, waarin we allebei streven naar het beste voor onze topschaatsers", zegt Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB. 

Fila komt oorspronkelijk uit Italië, maar het sportkledingmerk is sinds 2007 in Zuid-Koreaanse handen. Het contact tussen de KNSB en Fila kwam indertijd tot stand via Sportconfex, het Nederlandse bedrijf dat gespecialiseerd is in (wedstrijd)pakken voor schaatsers en inlineskaters. 

Sportconfex verzorgt in licentie de volledige productie van de Fila-kleding voor de KNSB. De eerste gezamenlijke kledinglijn werd in 2014 gepresenteerd in het Rijksmuseum, onder de Nachtwacht. Sindsdien zijn de tenues steeds moderner, sneller, veiliger en comfortabeler geworden. Fila levert wedstrijdpakken, trainings-, presentatie- en onderkleding.

Kraaij: "Fila is een internationaal A-merk in sportkleding en Sportconfex loopt wereldwijd voorop in de ontwikkeling en productie van de beste schaatskleding. Zo hebben wij als KNSB én onze topatleten het beste van twee werelden. Prachtig dat we daar nu in elk geval tot medio 2026 van kunnen genieten."

Bert van der Tuuk, directeur van Sportconfex: "Het zijn vanwege corona moeilijke tijden. Als je dan ziet wat de KNSB in dit seizoen toch allemaal voor elkaar heeft gekregen, dan zijn wij daar heel blij mee. Fila en wij hebben veel vertrouwen in de schaatsbond en dat is de reden waarom we juist nu het contract hebben opengebroken en verlengd. De focus is nu op Beijing 2022, daarna zetten we samen weer ons beste beentje voor op weg naar de Spelen van Milaan en Cortina."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan