Tickets
Shop
Tips 28 jun 2021

Zomerijs in Nederland: waar kun je terecht?

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen gaan veel binnensportlocaties weer open. Dit betekent voor een aantal ijsbanen dat ze ook weer de deuren kunnen openen. Wil je weten op welke ijsbanen je (als vereniging) kunt schaatsen? Wij hebben dit voor je op een rijtje gezet, inclusief een link naar de geldende maatregelen van de ijsbaan.

Foto : De Uithof

Laatste update: 29 juni 2021

De enige ijsbaan die haar 400-meterbaan heeft geopend is Thialf in Heerenveen. De overige ijsbanen die hun deuren openen voor verenigingen hebben de 30x60-meterbaan geprepareerd.

Alkmaar (IJsbaan De Meent)
Geopend voor verenigingen. Iedere woensdag en vrijdag tot en met 9 juli en vanaf 25 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur seniorenschaatsen (kaartjes te koop aan de kassa). De 400-meterbaan is open vanaf 9 oktober. 

Den Bosch (Sportiom)
Geopend voor verenigingen. Recreatieschaatsen vanaf oktober. 

Dordrecht (Sportboulevard)
Geopend voor verenigingen en huurders. Recreatieschaatsen vanaf oktober. 

Eindhoven (IJssportcentrum Eindhoven)
Geopend voor verenigingen. Recreatieschaatsen vanaf oktober. 

Heerenveen (Thialf)
Geopend voor verenigingen en aangesloten leden bij de KNSB op maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 13.30 uur. Meer informatie vind je hier.

Hoorn (IJsbaan De Westfries)
Per 27 juni gesloten. Recreatieschaatsen vanaf oktober. 

Utrecht (Vechtsebanen)
Geopend voor verenigingen. Recreatieschaatsen vanaf oktober. 

Buitenland
Ook op andere banen kan er deze zomer geschaatst worden. De Max Aicher Arena in Inzell heeft op 17 juli de primeur. Dan opent de ijsbaan haar deuren. De baan blijft vervolgens drie weken geopend tot en met 8 augustus. Het Vikingschip in Hamar opent iets later op 30 juli, maar laat het ijs liggen tot en met 15 augustus. In Polen ligt er van 7 juli tot en met 8 augustus ijs op de baan van Tomaszów Mazowiecki. In Noord-Amerika hebben de banen in Calgary en Salt Lake City intussen ook alweer de deuren geopend. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan