Tickets
Shop
Nieuws 19 jun 2021

Sportwedstrijden weer mogelijk, publiek ook (op 1,5 meter)

Tijdens de coronapersconferentie van vrijdag 18 juni heeft het demissionair kabinet opnieuw flinke versoepelingen aangekondigd. Stap vier van het openingsplan gaat al in op zaterdag 26 juni, vier dagen eerder dan gepland. Goed nieuws ook voor de sport: wedstrijden en competities zijn volledig mogelijk én publiek is weer welkom, met inachtneming van de 1,5 meter regel. Het credo luidt: alles wat op 1,5 meter kan mag vanaf 26 juni weer.

Versoepelingen die vanaf 26 juni gelden:

  • Amateurwedstrijden zijn voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek. Toeschouwers moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit geldt ook voor spelers en begeleiders voor en na de wedstrijd.
  • Je hoeft geen mondkapjes meer te dragen, behalve waar 1,5 meter afstand niet lukt.
  • Thuis zijn er geen regels meer voor het aantal bezoekers en de beperking van groepsvorming vervalt. Het devies blijft wel om 1,5 meter afstand te houden.
  • Alles kan weer open met reguliere openingstijden. Sportkantines dus ook. In ruimtes met vaste zitplaatsen blijven reservering, gezondheidscheck en placering op 1,5 meter afstand verplicht. In ruimtes waar mensen geen vaste plek hebben, geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5m2. Als er gebruik wordt gemaakt van het coronatoegangsbewijs, dan vervalt de verplichting van de 1,5 meter en geldt de reguliere capaciteit.
  • Alle evenementen op reguliere publieke plaatsen zijn toegestaan. Locaties met een vaste zitplek kunnen 100% van de 1,5 meter capaciteit gebruiken. En op doorstroomlocaties kun je 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen. Vanaf 30 juni 2021 zijn overige evenementen met een vergunningsplicht onder voorwaarden toegestaan.
  • Daar waar coronatoegangsbewijzen gelden, hoeft de 1,5 meter niet in acht te worden genomen. Vanaf 23 juni geldt dat, naast testen voor toegang, ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs kan een optie zijn voor bijvoorbeeld een sportevenement.
  • En: je mag weer op kantoor werken, maximaal 50% van je tijd. Ook hier is de 1,5 meter regel leidend.

Op vrijdag 13 augustus meldt het kabinet of en wanneer de 1,5 meter regel kan vervallen.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website de overheid. Via knsb.nl/corona is meer informatie te vinden over wat de maatregelen betekenen voor het inlineskaten en schaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan